"Hasankeyf Türkiye’nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacak"

"Hasankeyf Türkiye’nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacak"

Hasankeyf’te incelemelerde bulunan Batman Valisi, yapılan yatırımların yanında Hasankeyf suyla bütünleştikten sonra Türkiye’nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek, Hasankeyf yeni yerleşkesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İlçe ziyareti sırasında Vali Deniz’e kamu kurum yöneticileri eşlik ettiler.

Kaymakamlık bahçesinde İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve ilçe kurum yöneticileri tarafından karşılanan Vali Deniz, kaymakamlığa geçerek, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin yöneticilerden bilgi aldı.

Daha sonra kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, köylere yapılan altyapı hizmetlerine değinerek, köylerde ihtiyaç duyulan altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Hasankeyf yeni yerleşkesinde 25 yataklı hastane ve yüksekokulun da hizmete açılacağını belirten Deniz, "Yapılan yatırımların yanında Hasankeyf suyla bütünleştikten sonra Hasankeyf kalesinde yapılan çalışmaların ardında kale de turizme açılacak. Kültürel varlıkların taşınması, müzenin ve kütüphanenin açılmasıyla birlikte Hasankeyf’in turizm potansiyeli daha da yükselecektir." diye konuştu.

Batman’ın güvenli ve huzurlu bir il olduğunu belirten Deniz, "Güvenlikle ilgili bir sıkıntımız yok. 15 Temmuz hain darbe girişiminin nasıl yapıldığını, 40 yıldır PKK terör örgütünü kimlerin kullandığını ve kimlerin piyonu olduğunu görüyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hainlik yapanlara devlet olarak zaten gereğini yapıyoruz. Yürekli ve cesaretli bir şekilde yanlış yapanları, 'yanlış yapıyorsunuz’ demenin zamanı gelmiştir. Huzur olunca daha güzel şeyler gerçekleşiyor. Bugün Türkiye, Batman’da gerçekleştirilen güzel projeleri konuşuyor. Çünkü huzur olunca her şey daha güzel oluyor. Bizim çimentomuz kardeşliğimizdir. Bu hain saldırılara karşı ancak bu şekilde dimdik durabiliriz ve huzurumuza sahip çıkabiliriz." dedi.

Daha sonra Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulu'na geçen Deniz, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, kendilerine kitap hediye etti. Okul ziyaretinde "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi toplantısına katılan Deniz, eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kurum müdürleri ve ilçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürünün Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Deniz, eğitimde çıtayı yükseltmeden başarının sağlanmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, "Eğitim seviyemizi yükseltmek için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesine start verdik. ‘Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum’ projesiyle Batman, okul öncesi okullaşma oranında gösterdiği başarı sayesinde Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak pilot il olarak seçildi. ‘Batman Her Yerde Okuyor’ projesi önemli bir projedir. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını mutlaka kazandırmalıyız. Bu kapsamda her fırsatta öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz, okul kütüphanelerini iyileştiriyoruz." diye konuştu.

İlde eğitim kalitesi ve başarının artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü aktaran Deniz, akademik eğitimde başarıyı artırmanın en önemli öncelikleri olduğunu ifade etti.

Daha sonra Zeynel Bey Külliyesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.