Hasankeyf’e modern etüt merkezi

Hasankeyf’e modern etüt merkezi

Hasankeyf eski Kaymakamlık binası yeniden düzenlenerek Etüt Merkezi, Çok Amaçlı Salon ve Kütüphane olarak hizmete açıldı.

Eski yerleşim yerinde bulunan ve mülkiyeti Hasankeyf Belediyesi’ne ait olan eski Kaymakamlık olarak bilinen bina, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca’nın öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkılarıyla 70 öğrenci kapasiteli Etüt Merkezi ve Çok Amaçlı Salon olarak hizmete açıldı

Etüt merkezinin açılış törenine Batman Valisi Azmi Çelik, Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Arslanlı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri A. Kadir Özer katıldı.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca açılışta yaptığı konuşmada etüt merkezinin açılmasıyla Hasankeyfli öğrencilerin daha huzurlu bir ortamda ders çalışıp, başarıya daha hızlı ve güvenli adımlarla ilerleyeceklerini belirterek, “Merkezimiz, öncelikle öğrencilerimize sakin, huzurlu ve güvenli bir ders çalışma ortamı sağlayacak. Amacımız, öğrencinin ödevlerine odaklanabileceği ve dikkatinin dağılmayacağı bir ortam oluşturmaktadır. Derslerin ve ödevlerin öğretmenlerin gözetiminde yapılması düşünülmektedir. Öğrenci anlamadığı her hangi bir konuyu rahatça öğretmenine sorabilecek ve öğretmeninden destek alabilecektir. Bu ortam, öğrencinin ders çalışma ve ödev yapma alışkanlığı kazanmasını sağlayacak ve öğrenciye düzenli olarak ders çalışma alışkanlığı ve zamanını iyi değerlendirme becerisi kazandıracaktır.” dedi.

Modern bir şekilde hazırlanan ve dizayn edilen Etüt Merkezi sayesinde Hasankeyfli öğrencilerin daha da başarılı olma şansı yakaladıklarını kaydeden Ayca, şu ifadelerde bulundu: “Öğrenci, çalışma alışkanlığı kazanınca başarı da kendiliğinden gelecektir. Böylece, merkezimize gelen öğrencilerin okul başarısında ciddi bir iyileşme olacağı düşünülmektedir. Bu durumdan öğrencilerle birlikte aileler ve öğretmenler de memnun kalacaktır. Etüt merkezimizde ders saatleri ve ödevler dışında öğrenciler farklı etkinliklere de katılabilecektir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.