Hasankeyf’i Türkiye’nin en muhteşem ilçesi yapacağız

Hasankeyf’i Türkiye’nin en muhteşem ilçesi yapacağız

​Hasankeyf yeni yerleşkesinde yapımı devam eden ve yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hasankeyf’i Türkiye’nin hatta en muhteşem ilçesi yapacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geldiği Batman’da Hasankeyf yeni yerleşkesinde yapımı devam eden ve yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Bakan Eroğlu’na Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Milletvekili Ataullah Hamidi, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve DSİ ile Orman ve Su İşleri Bölge Müdürleri eşlik etti.

Hasankeyf’in yeni yerleşkesinde yapımı tamamlanan 126 adet iş yerinin bulunduğu 'Ticaret Merkezi ve Han Binası'nı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu, daha sonra taşınan 650 yıllık tarihi Zeynel Bey Türbesi alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Eroğlu, yeni Hasankeyf’te yapılan çalışmaların ivedilikle ve en güzel şekilde yapılması için yetkililere talimat verdi. Hasankeyf yeni yerleşkesini gezen Eroğlu, burada bir fidan dikti.

İncelemelerin ardından Eroğlu, DSİ tarafından Zeynel Bey Türbesinin bulunduğu açık alanda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programına Hasankeyf Belediye Başkanı A.Vahap Kusen, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeğinin ardından burada bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, herkesin Kadir Gecesini tebrik etti.

Yeni Hasankeyf’te konutların bitmesiyle birlikte kendisinin gelip konutları inceleyeceğini aktaran Eroğlu, “Söz verdim, Hasankeyf’i Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en muhteşem ilçesi yapacağız. Buradaki konutlar bitince bizzat ben gelip kontrol edeceğim. İnşallah Hasankeyf’i çiçek gibi yapacağız. Hasankeyf ile ilgili çalışmalar çok hızla gidiyor. TOKİ Başkanına ‘Burada yapılacak konutlarda kendin veya ben oturacakmışım gibi güzel olacak’ dedim.” ifadelerini kullandı.  

Hasankeyf’teki konutları dört dörtlük yapacaklarını ifade eden Eroğlu, “Ağaçlandırma için Orman Genel Müdürlüğüne talimat verdik. Artık burada sadece DSİ yok, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de burada. Bizim 4 tane yatırımcı genel müdürlüğümüz var. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz de burada hizmet verecek. Bütün genel müdürlüklerin kapısını kapattık, bugün hepimiz bakanlık olarak, yatırımcı birimler, genel müdürler, bölge, şube müdürleri hepimiz buradayız. Bu dağları yemyeşil yapacağız.” diye konuştu.

“Her şeyi dört dörtlük yapacağız”

Hasankeyf’in bir cazibe merkezi olacağını vurgulayan Eroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hasankeyf rastgele bir yer değil. Birde buradaki tarihi eserleri taşıma sözü verdik. Yabancılar dedi ki, ‘taşıyamazsınız’ ben dedim ki, ‘taşıyacağız’ dünyadaki en ileri teknolojiyle bin 150 tonu tek parçada Zeynel Bey türbesini taşıdık. Diğer eserleri de taşıyacağız. Her şeyi dört dörtlük yapacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Gençlerin de desteğini bekliyorum. Gençlerin teklifleri bizler için çok önemlidir. Bize projeler üretin, bizde Hasankeyf’in hizmetkârı olarak bizde bunu yapacağız. Para sıkıntısı yok, yeter ki dünyanın en muhteşem cazibe merkezi olarak burayı hazırlayalım.”

Yaptığı ziyaret ve incelemelerin ardından Bakan Eroğlu, Batman’dan ayrıldı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.