Hasankeyf’te bilim şenliği

Hasankeyf’te bilim şenliği

Batman’ın Hasankeyf ilçende ortaokul öğrencileri organize edilen ‘Bilim Şenliği’nde eserlerini sergilediler.

Batman’da her yıl geleneksel hale getirilen ‘Bilim Şenliği’, bu kez Batman’ın antik kenti Hasankeyf ilçesinde Hasankeyf ve Karaköy Ortaokullarının yılsonu etkinliğiyle organize edildi.

Bilim Şenliğinde okul öğrencileri; matematik, fizik, kimya ve biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler. Bilim şenliğine, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Hasankeyf’in seyir mekanı, laboratuvarları ve projelerin sergilendiği alanı tam bir şenlik havası sardı. Kimya, biyoloji, matematik, fizik, coğrafya, sosyoloji, tarih gibi farklı alanlarda 130 öğrencinin görev aldığı ve 60 projenin sergilendiği bilim şenliğinde, ayrıca yapılan görsel deneyler büyük bir ilgi ile izlendi.

Gerçekleşen ‘Bilim Şenliği’nin, öğrenciler için önemli olduğuna dikkat çeken Hasankeyf Ortaokul Müdürü A.Hakim Yıldız, “Bu yıl ilk defa Hasankeyf’te bir bilim fuarı düzenledik. Bu fuarda 60’a yakın proje sergiledik. Öğrencilerimiz, matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler. Özellikle öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ve bilime destek olmalarını sağlamak amacıyla biz de bu fuarı düzenledik.” dedi.(M. Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.