Hasankeyf'te yeni yol güzergâhı açıldı

Hasankeyf'te yeni yol güzergâhı açıldı

Hasankeyf'e gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat bir şekilde Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı ve Eski Köprü Ayakları'nı ziyaret edebilmeleri için yeni yol güzergâhı açıldı.

BATMAN - Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yeni yol güzergâhı Müzeler Haftası nedeniyle yapılan törenle açıldı. Törene, Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, Gercüş Kaymakamı Adem Ergül, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusan, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal ve Hasankeyf’teki bazı kurum müdürleri katıldı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, “Yılbaşından beri Batman Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü ve Hasankeyf Kaymakamı ile ortaklaşa bir proje hazırladık. Bu proje Hasankeyf yeni gezi güzergâhı adı altında devam ediyor ve 3 aşamalı bir projedir. Amacımız Hasankeyf’teki turistler ve misafirlerimizin kalma süresini biraz daha uzatmaktır. Hasankeyf’te sadece kale bölgesinin değil görünmeye değer daha birçok eser bulunduğunu ifade etmektir. Burada bulunan 19 tane eserden bir kısmı gerçekten biliniyor. Zeynel Bey Türbesi olsun, Artuklu Hamamı olsun daha görünmeye değer Yamaç Külliyesi gibi çok önemli eserler! Bunları da gezi güzergâhı içine aldık. Herkesin Hasankeyf’in sadece kaleden ibaret olmadığını, diğer eserlerinde bulunduğunu bilmesini arzu ediyoruz ve herkesi Hasankeyf’e davet ediyoruz” dedi.

 

Daha sonra Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusan ise, şunları söyledi: “Yeni yol, Zeynel Bey Türbesi’nden başlayıp Artuklu Hamamı’na ve Köprü Ayakları yakınında bulunan Kesme Köprü civarındaki İmam Abdullah’ın önündeki park alanında bitiyor. Hasankeyf’e gelen insanlar daha önce araçlarla gelip buralara bakıp öyle geçiyorlardı. Ama şimdi sindire sindire her adımda tarihi kültürel dokuyu keşfederek buraya gelmiş olacaklar. Bunun Hasankeyf’in turizmine bir gelişim şeklinde yansıyacağına inanıyorum.”

 

Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal da, “Bu yol Hasankeyf’e gelen ziyaretçilere yarayacak. Tabii ki ziyaretçi sayısının giderek artmasını arzu ediyoruz. Kale kapandı diye ziyaretçi azalması yaşanmasın istiyoruz. Bu yüzden biraz daha duyuru yapıp daha çok ziyaretçi gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Açılan yol güzergâhında 100 yıllık Hasankeyf fotoğraf sergisi açıldı.(Mehmet Mikyas - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.