Havan mermilerinin düştüğü Karkamış ilçesi boşaltılıyor

Havan mermilerinin düştüğü Karkamış ilçesi boşaltılıyor

Cerablus’ta IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışmalardan seken havan mermilerinin Karkamış ilçe merkezine düşmesi üzerine İlçenin büyük bir bölümünün boşaltıldığı bildirildi.

Suriye’nin Halet kentine bağlı Cerablus ilçesinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında devam eden çatışmalardan seken 9 havan mermisinin Karkamış ilçe merkezine düşmesi üzerine ilçe halkının büyük bir bölümünün akşam saatlerine doğru evlerini terk ederek Şanlıurfa, Gaziantep ve Nizip’teki akrabalarının yanına yerleştiği bildirildi.

Gaziantep Valiliği de, Karkamış ilçesine bugün düşen 9 havan mermisinin ardından ilçedeki bazı mahallelerde ikamet eden vatandaşların daha güvenli bölgelerde bulunmaları ve ilçedeki kamu görevlilerinin de 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğünü açıkladı.

Gaziantep Valiliğince yapılan açıklamada, Halep'in Cerablus ilçesinde, IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında devam eden çatışmalardan seken bazı havan mermilerinin Karkamış ilçe merkezine düşmesi üzerine kentin bazı mahallelerindeki vatandaşların daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçedeki kamu görevlilerinin de 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karkamış ilçesiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kenti arasındaki sınırın, IŞİD’in kontrolündeki bölgeden bugün Karkamış ilçe merkezine 7, sınır hattındaki Yarımca Mahallesine de 2 olmak üzere toplam 9 havan mermisinin atıldığı belirtildi.

Yapılan saldırılarda can ve mal kaybının bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Karkamış ilçemizin şehir merkeziyle birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçemizde görev yapan kamu görevlilerimizin hizmetleri aksatmayacak şekilde 2 gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

İlçe sakinleri göç ediyor

Öte yandan görüştüğümüz ilçe sakinlerinden Bünyamin Bala, İlçenin büyük bir bölümünün akşam saatlerine doğru boşaltıldığını, aileleri ile birlikte Şanlıurfa’daki akrabalarının yanına yerleştiğini söyledi.

Bal, ilçe sakinleri olarak büyük bir korku yaşadıklarını, son günlerde Suriye sınırında sürekli çatışma sesi duyduklarını, bugün itibariyle de ilçe halkının Gaziantep merkez, Nizip ilçesi ve Şanlıurfa’ya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.