“Hizan’da yıllık 700 ton fındık üretiliyor”

“Hizan’da yıllık 700 ton fındık üretiliyor”

Bitlis Hizan’da fındık rekoltesinin 700 ton olduğunu söyleyen Kaymakam Bülent Hamitoğlu, fındığın ilçe sakinlerinin geçim kaynağı olduğunu belirtti.

Karadeniz Bölgesi’nden sonra en fazla fındık üretiminin yapıldığı Bitlis’in Hizan ilçesi, yıllık 700 ton fındık üretimiyle geçim kaynağı haline geldi.

Bal, fıstık ve ceviz gibi ürünlerin yetiştirildiği ilçede fındık yetiştiriciliğine de başlanması, ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Bülent Hamitoğlu, çoğunlukla Yaylacık (Akunus), Çalışkanlar (Kekolan), Yolbilen (Xalapur) ve Sarıtaş (Avilcin) köylerinde yetiştirilen fındığın rekoltesinin 700 ton olduğunu söyledi.

Yüzlerce ailenin geçimini fındıktan sağladığını belirten Hamitoğlu, “Hizan geniş bir coğrafi alana sahip, ulaşımın zor olduğu ilçelerden biridir. Köylülerin ağırlıklı olarak geçim kaynağı hayvancılık ve tarıma dayalıdır. İlçemizde son zamanlarda gerçekleştirilen projeler kapsamında fındığın yanında fıstık üretimine de başlandı. Her yerde olmamakla birlikte bazı köylerimizde fındık ve fıstık üretimi yapılmaktadır. Üretilen ürünler bir yanda köylülerin geçim kaynağını oluştururken, bir yandan da ilçenin ekonomisine katkı sunmaktadır.” dedi.

Hamitoğlu, yetiştirilen ürünlerin rekoltesi hakkında, “İlçemizde yıllık olarak 700 ton fındık üretiliyor. Bununla birlikte 2 bin ton ceviz, 200 ton fıstık, 400 tonu karakovan olmak üzere bin 250 ton bal üretilmektedir.” ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.