HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den Cumhuriyet gazetesi yazarına sert tepki

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den Cumhuriyet gazetesi yazarına sert tepki

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin,Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Işıl Özgentürk’ün kaleme aldığı çirkin ve ahlaksız yazıya sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Işıl Özgentürk’ün Batman halkını rencide eden yazısına sert tepki gösteren HÜDAPAR İl Başkanı Şahin, hayâ ve edepten yoksun müfteri bir bayan köşe yazarı olarak nitelediği Işın Özgentürk’ün, Batmanlı kızlar hakkındaki iftira ve yalan dolu yazısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Özgentürk’ün yazısındakinin aksine Batmanlı kızların bugün ilin en ücra köylerinde bile okullarına gidebildiğini ve belirli yerlere geldiğini ifade eden Şahin, “Malum gazetenin kadın yazarının belki kast ettiği seviye, görmek istediği seviyedir.” ifadelerini kullandı.

"Bunların derdi insanları kazanmak değildir"

Cumhuriyet gazetesine tepki gösteren Şahin, “Cumhuriyet gazetesi bugün hayâsız, iffetsiz ve haddini bilmez bir bayanın yazısını gazetesinde yayınlamıştır. Bu bayan sözde Batmanlı kızların hakkını savunacağına tamamen iftiraya dayalı hususlarla olmadık şeyleri haklarında uydurmuştur.   Sözde yazarın Batmanlı kızlarımız hakkında söylediği de tamamı yalan ve bir iftiradan ibarettir.  Bu tamamen Batman halkına ve insanına bir iftira ve tahkirdir. Dolayısıyla Batman halkının da bu söylenenlere bir değer vermemesi lazım.” dedi.

“Bu bayanın özrünün de kendisi gibi bir kıymeti olmadığı gibi özür dilemesinin bir anlamı da yoktur.” diyen Şahin:

“Bize göre olması gereken Batman halkının Cumhuriyet gazetesine ve yazarlarına hiçbir şekilde değer vermemesi, kale almamasıdır. Şayet bu yazar denilen kadında biraz ar, iffet, hayâ varsa bir daha o kirli kalemi ve diliyle yazı yazmayacak ve insan yüzüne bakmayacaktır. Onun bu söylediklerinin tamamen yalan olduğunu kamuoyuna duyuruyor ve kendisini şiddetle kınıyoruz.” diye kaydetti.

"Onun çizmek istediği manzara onun karanlık dünyasının ruhudur"

Şahin, “Bu bayanın söylediklerinin aksine Batmanlı kızlar bugün Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde eğitim gören, belli düzeylere ulaşan ve kariyer elde eden konumlarda bulunuyorlar. Bugün Batman’ın en ücra köylerinde bile kızlarımız okullarına gidebiliyor ve belirli yerlere geliyorlar. Malum gazetenin kadın yazarının belki kast ettiği seviye görmek istediği seviyedir. Yoksa Batman’da okumayı, bilime ulaşmayı, ilme ulaşmayı ve ilim konusunda donanımlı hale gelmeyi Batmanlı kızlara yakıştıramadığı için bu iftirayı atmıştır. Onun çizmek istediği manzara onun karanlık dünyasının ruhudur. Elhamdülillah Batmanlı kızlarımız gerek ilim ve gerek bilim konusunda çok iyi yerlere gelip topluma örnek olabilecek durumdadırlar.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.