HÜDA PAR heyeti Cizre'de incelemelerde bulundu video foto

HÜDA PAR heyeti Cizre'de incelemelerde bulundu video foto

GİK üyesi Mahmut Kılınç başkanlığındaki HÜDA PAR heyeti, Cizre’de çatışmaların yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını dinledi.

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak'ın Cizre İlçesine gelen HÜDA PAR heyeti, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı mahallelere giderek incelemelerde bulundu, halkın yaşadığı sıkıntıları dinledi.

Başkanlığını HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç’ın yaptığı HÜDA PAR heyetine HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Mardin il başkan yardımcıları Av. Yahya Turan ve Av. Abdulmenaf Baysal, Artuklu ilçe Başkanı İsmail Çevik, Kızıltepe ilçe Başkanı Burhan Aydın ile Şırnak’tan İl Başkanı Abdullah Kılıç, Şırnak Merkez ilçe Başkanı Emcet Yalçın, Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin ve Silopi ilçe Başkanı Salih Gök katıldı.

HÜDA PAR heyeti Cizre’de çatışmaların yaşandığı ve yıkımın en fazla olduğu Cudi ile Sur mahallelerindeki tahribatı yerinde inceledi. Heyet çatışmaların yaşandığı sokak ve caddeleri dolaşarak buralarda oturan ve evleri harabeye dönen ailelerle görüşüp yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

“Çatışmaların şehir merkezine taşınması ile ne oldu, ne elde edildi zarardan başka”

Heyet adına bir açıklama yapan HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, mağduriyet yaşayan ailelere hitaben yaptığı konuşmada, ailelerin mağduriyetinin büyük olduğunu ve yaşanan bu sıkıntıların dile getirilmesi gerektiğini belirterek kendilerinin bu hususta ellerinden geleni bugüne kadar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kılınç, “Yaşadığınız mağduriyeti dile getirmeye devam edeceğiz. Nerede zulüm varsa biz buna karşı mazlumun sesi olacağız. İlk günden beri çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının yanlış olduğunu hep dile getirdik. Çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasıyla beraber tüm halkımızın canına ve malına zarar geleceğini söyledik. Şu anda da görmekteyiz ki, şehir merkezlerinde yaşanan çatışmalar büyük bir mağduriyete sebep olmuştur ve yaşanan bu yanlışın en büyük mağdurları da halkımız olmuştur.”

“Sizin acınızı gerçekten hissediyoruz”

Kürtlerin meşru haklarının, halka zarar gelmeyecek yöntemlerle dillendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılınç, “Tabii ki her zaman Kürt halkının hak ve hukuk davasını dile getireceğiz ama bunu doğru yollardan yapacağız. Halkımızın zarar görmeyeceği yollardan bunları yapacağız. Halkımızın evlerini başlarına yıkmadan, sokaklarının yıkılmadığı bir yol ile bunu yapacağız. Şehirlerimizin ve halkımızın selameti, huzuru için inşallah bir daha böyle hatalar yapılmaz. Acınızı gerçekten hissediyoruz. Memleketimize ve bölgemize barışın ve huzurun gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğimizi bilmenizi isteriz." dedi.

“Ailelerin dramı yürek burktu”

Yıkımın olduğu bölgelerde zarar gören aileler ile konuşan HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntılar anlatan ailelerin dramları karşısında duygusal anlar yaşandı. HÜDA PAR heyetinde bulunan parti yetkilileri yaşanan acıların tarifinin mümkün olmadığını, bu halkın bu acıları hak etmediğini dile getirdiler.

HÜDA PAR heyeti daha sonra Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

“Kürt halkı makasın iki ağzı arasında kalmış”

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı odasında gerçekleşen ziyarette, HÜDA PAR heyeti adına konuşan GİK üyesi Mahmut Kılınç, şunları ifade etti:

"Şehir merkezlerinde yaşanan çatışmalarda sivil insanlar ile çatışan örgüt militanlarının ayırt edilmesi çok zordur. Kürt halkı bir makasın iki bıçağı arasında kalmış durumdadır. Bu makasın bir bıçağı devlet, diğer bıçağı ise örgüttür ve her ikisinin de izlediği siyaset doğru olmayıp bu siyaset yüzünden halkımız zarar görmektedir. Örgüt çatışmaları şehir merkezlerine taşıyarak, halkın canına ve malına zarar vererek Kürtlerin meşru haklarını elde edemez. Bu durum ancak halkı daha fazla mağdur eder."

“Sizlerden de isteğimiz halkın çektiği sıkıntıları dile getirmenizdir”

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz bunların olmaması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sizlerden de isteğimiz bu halkın çektiği sıkıntı ve yaşananları dile getirmenizdir. Siyaset yapan kişiler olarak sizlere büyük görevler düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Çağlı, sokaklara barikat kurmanın ve uygulamaya konulan uzun süreli sokağa çıkma yasaklarının halka bir getirisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası HÜDA PAR heyeti Cizre Ticaret Ve Sanayi Odasında ayrıldı.

Cizre Nuh Gıda Bankası’na teşekkür ziyareti

Yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan ailelere yardım elini uzatan Cizre Nuh Gıda Bankasını da ziyaret eden HÜDA PAR heyeti Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Yaptıkları çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür eden Mahmut Kılınç, "Sokağa çıkma yasağı boyunca halkın en sıkıntılı anlarında yanlarında oldunuz. Mazlum ve mağdur durumda olan halkımıza yaptığınız yardımlardan dolayı HÜDA PAR adına size ve tüm üyelerinize teşekkür ediyorum. Rabbim yaptığınız çalışmalarda sizlere kolaylık versin ve ecrinizi kat be kat artırsın." dedi.

HÜDA PAR heyeti daha sonra sokağa çıkma yasağı esnasında hayatını kaybeden Veli Müjde’nin taziyesine de katılarak aile büyüğü Eşref Müjde'ye taziye dileklerini iletti. Heyet taziye ziyaretinden sonra Cizre'den ayrıldı.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.