HÜDA PAR'a saldırılar İdil'de lanetlendi

HÜDA PAR'a saldırılar İdil'de lanetlendi

Hür Dava Partisi İdil İlçe İdare Kurulu üyesi Selim Narçin'in aracının PKK/BDP'liler tarafından ateşe verilmesi düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile telin edildi. Açıklamada PKK/BDP'liler tarafından düzenlenen saldırıların faillerinin yakalanmamasının

ŞIRNAK - Hür Dava Partisi İdil (Hezex) İlçe İdare Kurulu üyesi Mehmet Selim Narçin'in aracının önceki gün PKK/BDP'li olduğu belirtilen saldırganlarca ateşe verilmesi kitlesel basın açıklaması ile telin edildi. İlçe halkının destek verdiği basın açıklamasında PKK/BDP'ye sert tepki gösterildi. Açıklamada, HÜDA PAR'a yönelik saldırıların faillerinin yakalanmamasının tesadüf olmadığına dikkat çekildi.

HÜDA PAR İdil Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasına partinin Şırnak il başkanı Abdullah Kılınç, partililer ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Basın açıklamasını HÜDA PAR İdil İlçe Başkan Yardımcısı Asım Özalp okudu. Basın açıklamasında , 25 Kasım Pazartesi akşamı saat 19.00 sıralarında Hür Dava Partisi İdil İlçe İdare Kurulu üyesi Mehmet Selim Narçın'ın aracının yakıldığını, bu nedenle basın açıklaması yapma gereği duyduklarını dile getiren Özalp, şöyle konuştu: "Mağdur olan söz konusu kardeşimizin bu güne kadar hiç kimseye hiçbir zararı dokunmamıştır. Tek suçu, İslam'ı referans almış bir parti olan Hür Dava Partisi'ne üye olmaktır. Bu güne kadar İdil'de Hür Dava Partisinin hiçbir üyesinin hiç kimseye bir zararı dokunmamıştır. Allah şahit ki bu halka hizmetten ve iyiliğinden başka hiçbir şeyi gaye edinmedik. Müslümanca yaşamaktan başka hiçbir derdimiz yoktur."

"Derin yapılarla işbirliği içindeki çeteler Kürt halkına saldırıyor"
Uzun bir şiddet ve sıkıntı döneminden sonra Kürdistan bölgesinin ve Kürt halkının artık çatışma, huzursuzluk ve kan istemediğini ifade eden Özalp, mazlum ve Müslüman Kürt halkının şiddet dönemlerinde çok ağır bedeller ödediğine vurgu yaptı. Özalp, "Bu şiddet döneminde köyler boşaltıldı, yargısız infazlar gerçekleşti, faili mechul cinayetler işlendi, 50 binden fazla insan öldürüldü, milyar dolarlarca maddi hasar oluştu. Bedel ödemeyen bir Kürt ailesini bulamazsınız. Sistemin zalimane baskılarından hangimiz nasibini almadı ki? Görüyorsunuz ki bu kadar acı ve gözyaşından sonra yine kirli eller, derin yapılarla işbirliği halinde olan çeteler, böylesi provakatif saldırılarla Müslüman Kürt halkını birbirine kırdırmak istemektedir. Bu mazlum halk, artık kardeş kavgsı istememektedir. Bugün yine bu kirli eller, bu halkın refahına, bu halkın huzuruna kastetmektedir. Son bir yıldır kara propagandalarla, kuru iftiralarla, yalan ve komplolarla HUDA-PAR ve camiasına saldırmakta ve fitne ortamı oluşturmak istemektedirler. Başkasına uşaklık eden bu derin çeteler bu güne kadar Hür Dava Partisi ve camiasına hiçbir sebep olmadığı halde 100'den fazla bombalı ve Molotoflu saldırı yapmışlardır. İşte gördüğünüz üzere arabalarımız yakılıyor. Fakat biz İslami bir olgunluk içerisinde bu halkın maslahatı için karşılık vermedik."dedi.

"Halk düşmanlarını halkımıza şikayet ediyoruz"
"Biz bu halk düşmanlarını ve fitne odaklarını sağduyulu halkımıza şikayet ediyoruz." diyen Özalp şöyle devam etti: "Biz fitne istemiyoruz. Biz artık kanın akmasını istemiyoruz. Denenmişi tekrar denemenin bir mantığı yoktur. Bu saldırıları yapanlar geçmişten ders almak zorundadır. Halkımızın bu gerçekleri artık görmesi lazım, bu oynanan oyunları artık bozması, kandan beslenen bu vicdansızlara prim vermemesi lazımdır.

"Müslüman'ız, Kürd'üz ve bu toprakların sahibiyiz…"
Sizlerin huzurunda şiddetten medet umanlara, kandan beslenenlere, kin ve nefreti sektör haline getirenlere, bu tür mertliğe sığmayan saldırıları yapan maskeli ucubelere, bu tür saldırıları yaptıran, azmettiren şiddet baronlarına diyoruz ki: bizi bu tür saldırılarla korkutamaz ve Hür Dava'mızdan caydıramazsınız, biz bu topraklarda doğduk, babamız ve dedelerimiz bu toraklarda öldü, biz bu toprakların üvey çocukları değiliz, Müslümanız, Kürdüz ve bu toprakların sahipleriyiz. Bunun için bedel ödetiyorsanız bedel ödemeye hazırız."

"Tehdidi yöntem olarak seçenler aciz olanlardır"
Halkının huzurunu, kurtuluşunu, barış ve refahını isteyenlerin kendi halkına baskı yapamayacağını halkı tehdit edemeyeceğini ve halkı ile savaşamayacağını ifade eden Özalp, "Kendi halkını silah zoruyla kontrolde tutmaya çalışanlar ancak halk düşmanı olanlardır. Baskı ve tehdidi yöntem olarak seçenler aciz olanlardır. Halkın değerlerinin düşmanı olanlardır. Halka verecek hiçbir şeyleri olmayanlar ve ideallerinin içi boş olanlardır. Onların halkımıza verecek hiçbir şeyleri yoktur. Hırçınlık ve saldırganlıkları bundan dolayıdır.

"Gençlerimizi sapıkların inisiyatifine bırakmayalım"
PKK'lilerin halkın namus ve ahlak anlayışını yozlaştırmak için sapık oluşumlarla işbirliğine gittiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sapık LGBT'li fahişelerle işbirliği yapan, Müslüman halkımızın ahlak ve namusunu tar u mar eden bu anarşist ve fitneci çetelerin gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Çocuk ve gençlerimizi bunlardan uzak tutarak tekrar fitne ortamının oluşmasına mani olmak zorundayız. Bölgemizin huzur ve sükuneti için pırlanta gibi gençlerimizi ve çocuklarımızı çetelerin inisiyatifine artık bırakmayalım."şeklinde konuştu.

"Kirli ilişkileri afişe edecek gerçek yüzlerini ortaya çıkaracağız"
Özalp yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: "Biz üzerimizde oynanmak istenen bu kirli oyunu biliyoruz. Bu saldırıları yapanları da yaptıran derin yapıları da çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle sizlerin de güçlü iradeniz ve sağduyunuzla bu oyunu bozacak, kirli ilişkilerini afişe edecek ve gerçek yüzlerini herkese göstereceğiz.
Bu güne kadar bize yapılan yüzün üzerindeki saldırıya rağmen hiç birinin failinin yakalanmaması ve olayların üzerine gidilmemesi ne anlama gelmektedir? Bunu hepimiz sormalı, sorgulamalı ve üzerinde düşünmeliyiz. Bu durum, kirli ilişkileri, işbirliklerini kanıtlamak için yeterli değil midir? Bu gün neredeyse herkesin gözetlendiği, adım başı mobese ve kameralarla hareket eden her şeyin kontrol edildiği bir ortamda bu faillerin ortaya çıkarılmamasının anlamını siz değerli halkımızın takdirlerine havale ediyoruz.
Hassasiyet gösterip buraya geldiğiniz ve sahiplendiğiniz için, Hüda Par olarak size ve değerli İdil halkımıza saygı ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu saldırıyı yapanları ve saldırıyı yaptıranları tekrar kınıyor ve lanetliyoruz."

Basın açıklaması boyunca tekbirler çekerek ve sloganlar atarak HÜDA PAR'a desteklerini yineleyen halk, açıklamanın sonunda sessizce dağıldı. (Abit Dündar -İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.