HÜDA PAR'ın girişimiyle "Zazaca" ders tercihleri ile ilgili sorun çözüldü

HÜDA PAR'ın girişimiyle "Zazaca" ders tercihleri ile ilgili sorun çözüldü

HÜDA PAR Diyarbakır BBB Adayı Faruk Dinç, imam hatip ortaokullarında 5, 6 ve 7'nci sınıflarda Zazaca seçmeli ders ile ilgili sorunu bakanlık ile yaptıkları görüşmeler neticesinde çözdüklerini belirterek öğrencilerin Zazaca'yı seçebileceklerini söyledi.

HÜDA PAR seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçe ve Zazaca ana dilde eğitimin tercih edilmesi ile ilgili çağrılarına devam ediyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR belediye başkan adayları kendi şehirlerinde farklı etkinlik ve çalışmalarla ana dilde Kürtçe ve Zazaca derslerinin tercih edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, seçmeli dersler arasında yer alan anadil tercihlerinin yapılması çağrısını yineleyerek, Zazaca tercihleri konusundaki sorunu çözdüklerini belirtti.

Ortaokullarda anadilde Zazaca ders tercihlerinin sadece 8'inci sınıfla sınırlandırılması nedeniyle yaşanan sorunun bakanlık nezdinde yaptıkları girişimler neticesinde çözüldüğünü kaydeden Dinç, 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerinin de Zazaca ders tercihinde bulunabileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Faruk Dinç, 5, 6 ve 7'nci sınıftaki öğrencilerin de Zazaca seçmeli dersini seçebileceklerini şu ifadelerle kaydetti:

"İmam Hatip Ortaokullarında 5, 6 ve 7. Sınıflarda Zazaca seçmeli ders ile ilgili sorun, bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çözüldü. 5, 6 ve 7. Sınıftaki öğrencilerimiz de Zazaca seçmeli dersini seçebilirler." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum