İdil İrşad Der "Şehidler Gecesi" düzenledi

İdil İrşad Der "Şehidler Gecesi" düzenledi

ŞIRNAK-2Şırnak’ın İdil ilçesi Tepeköy’de (Xirapripin) mayın patlaması sonucu katledilen ve “Mayın Şehidi” olarak bilinen A.Kerim Özel, İbrahim Kartal, Hediye Baştuğ ve Menice Kartal'ın katledilişlerinin yıl dönümü nedeniyle İdil İrşad Der'in organize ett

Geceye köylülerin yanısıra ilçe merkezi ve çevre köylerden katılımın olduğu ve bayanlar bölümünde de bayanların yoğun olarak katıldığı görüldü.

Program Köy imamı Mesüt Hocanın Kur'anı Kerim Tilavetiyle başladı. Konuşmacı olarak bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Osman Tayfur katıldı.

Tayfur Hz.Adem’den bu yana her zaman hak ile batılın mücadelesi olduğunu ve kıyamete kadar da bu sünnetullahın  devam edeceğini belirterek, “Hak ile batıl mücadelesinde daima Allah'ın sevdiği kullar şehit olmuşlardır. .Fakat bunlara karşı olan zalim ve kâfirlerde ölüp Cehenneme gitmişlerdir. Her halu karda kazanan şehitler olmuşlardır. ”Dedi.

Tayfur devamında şunları söyledi:"Şehid kimdir? Şehit kendi gözleriyle gördüğü bir şeye şahit etmektir. Şehit niye şahittir? Cennetteki yerini gördüğünden dolayi şahittir. Allah’ın tek olduğuna şahittir. Şehid küfür ile İslam arasındaki savaş şahididir. Şehid, Şeytanlara karşı Muhammedi mucadelenin şahididir. Bundan dolayı bizim Şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir Elhamdulillah onlar gidip Allah’ına kavuştular."

Tayfur daha sonra, "Eğer bizler şehidlerin yüklemiş oldukları ve bu uğurda canlarını verdikleri davalarına sahip çıkmayıp rehavete kapılırsak veya oturursak misyonlarına sahip çıkmazsak onları üzeriz şahitlerimizi mahzun ederiz. Bundan dolayı şahitlerimizi üzmemek için onların davalarına sahip çıkmalıyız." İfadelerini kullandı.

Programda şehidler üzerine yapılan sinevizyon gösterimi sırasında camide duygulu anların yaşandığı görüldü.

Program yapılan dua ve verilen ikram ile son buldu.(M.Şerif Aşkın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.