İdil'de sanayi üniversite işbirliği masaya yatırıldı

İdil'de sanayi üniversite işbirliği masaya yatırıldı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof Ali Akmaz, üniversite olarak halkla bütünleşme programları başlattıklarını söyledi.

ŞIRNAK - İdil'de (Hezex) üniversite sanayi işbirliği masaya yatırıldı. "Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Geleneksel Üniversite-Sanayi İşbirliği"nin 3. toplantısı İdil Öğretmen evinde yapıldı. Toplantıya BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Kaymakam Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkanı Selahattin Acar, Şırnak Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA )Koordinatörü Faik Buğday, İl Müdürü Lezgin Özmen, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda İdilli iş adamı katıldı.


Toplantıda konuşan Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, " Üniversite olarak şehirde zaten bir sıkıntımız yok. Diğer konularda biz halkla beraber bütünleşme programları başlattık. Biz bunu üniversite olarak yaptık. Halkımızdan destek bekliyoruz. Bugün ki toplantımızın ana konusu olması kaydıyla ilçemizin kaynakları ve bu ilçemizin kaynakları maksimum düzeyde sanayici ve iş adamlarımızı nasıl büyütebiliriz. Bunları nasıl yapacağız. Üniversitemizde ve sanayide teknolojik geliştirme merkezini kuralım. Burada bunun kararını alalım. İnşallah İdil'de iş adamlarımızla beraber bunu başlanmış, biliyoruz. Bize bir gün çok uzun zaman. Teknoloji geliştirdiğimiz zaman artık nereye lazımsa oraya organize sanayi bölgesi kuralım. Biz burada yol gösteriyoruz artık gerisi iş adamlarımıza kalıyor. İnşallah bizden sonra gelecek nesillere arkamızdan hayır duası olacak bir eser bırakalım diye çabalıyoruz. Şunda hiçbir endişem yok zaten. Anadolu coğrafyasındaki bütün insanlar yekvücuttur" dedi.


Kaymakam Mustafa İmamoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'a İdil'e katkılarından dolayı plaket verdi. (M.Şerif Aşkın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.