İdil'in köylerinde hayat durma noktasına geldi

İdil'in köylerinde hayat durma noktasına geldi

Şırnak'ın İdil ilçesinde ve köylerinde iki gündür etkili olan kar yağışı, ilçeye bağlı köylerde hayatı durma noktasına getirdi.

ŞIRNAK - İlçe merkezine bağlı Tepeköy, Ulak, Yazman, Oyalı, Toklu, Bozburun ve Uçarlı köylerinin yolları ile İdil-Midyat karayolunun iki gündür kapalı olduğu belirtildi. İdil'in Sare köyü yakınlarında iki gündür mahsur kalan yaklaşık 60 vatandaşın Midyat Belediyesine bağlı kurtarma ekipleri tarafından alınarak Midyat ilçesine götürüldüğü belirtildi. Ayrıca yolların kapalı olmasından dolayı güzergah üzerinde bulunan köylerdeki acil hastaların da hastaneye götürülemediği dile getirildi.

Ulak köyünde hamile bir kadının ise jandarma ekipleri tarafından İdil Devlet Hastanesine acilen götürüldüğü belirtildi.

İdil-Midyat-Dargeçit üçgeninde bulunan dağ köylerinin ise İdil ile ulaşımı tamamen kesildi. İdil-Cizre karayolunun tek şerit olarak açıldığı ulaşımın ağır aksak yürüdüğü belirtildi.
İlçe merkezine bağlı Tepeköy, Ulak, Yazman, Toklu ve Bozburun köylerinde üç gündür elektriğin olmadığı belirtilirken elektriğin olmaması nedeniyle köylerin su ihtiyacının karşılanamadığı ifade edildi.Köy sakinlerinden Abdulhalim Aşkın, Selim Dilim, Ömer Altıntaş, Mehmet Şirin Kartal, Kasım Oktay ve Mehmet Şefa Saka adlı vatandaşlar, telefonla ısrarlı aramalarından sonra ulaştıkları DEDAŞ'a bağlı elektrik arıza ekiplerinin, yolların kapalı olmasını bahane ederek elektrikleri olmayan bu köylere gelmediklerini ve arızaları gidermediklerini belirttiklerini söylediler.

Köylerinde elektrik kesintilerine bağlı olarak su kesintisinin de olduğunu dile getiren köylüler, bazı acil hastaların ise yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye ulaştırılamadığını söylediler. .

Ayrıca yoğun kar yağışı nedeni ile İdil merkezi ve bazı köylerde ahırların çökmesi nedeni ile 400'den fazla küçükbaş hayvanın telef olduğu gelen haberler arasında.

(Şerif Aşkın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.