Ilısu Bilim Komitesi Hasankeyf'i ziyaret etti

Ilısu Bilim Komitesi Hasankeyf'i ziyaret etti

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında oluşturulan Ilısu Bilim Komitesi, Batman'ın Hasankeyf ilçesini ziyaret etti.

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında oluşturulan Ilısu Bilim Komitesinin Koordinatörü Mustafa Eldemir ve beraberindeki heyet, Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven'i makamında ziyaret etti.

Makam odasında gerçekleşen toplantıya; Ilısu Bilim Komitesi Koordinatörü Mustafa Eldemir ve beraberindeki 25 kişilik komite üyesi, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İŞKUR İl Müdür Yrd. Mahmut Polat, DSİ Şube Müdürü Şehmus Erkan Dursun ve ilgili yetkililer katıldı.

Ilısu Bilim Komitesi üyelerine yeni Hasankeyf yerleşim alanında devam eden kamu yatırımları ve diğer sorunlarla ilgili bilgi veren Baygüven, ilçenin sorunlarını içeren bir raporu da komiteye sunarak, mevcut sorunların çözümü noktasında desteklerini istedi.

Daha sonra Ilısu Bilim Komitesinin talebi üzerine, Hasankeyf Kaymakamlığı başkanlığında Kale Sokağı'ndaki esnaf temsilcileri ile konferans salonunda ikinci bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıyla ilgili Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yeni Hasankeyf yerleşkesinin mevcut sorunlarının yanı sıra Kale Sokak'ta halen ticari faaliyet gösteren ve tarihi eserlerin taşınılması için esnafların dükkânlarının erken boşaltılması durumunda iş kaybına uğrayacak olan esnaflarımızın maddi anlamda kayıplarının telafi edilmesi ve yeni Hasankeyf yerleşkesinde düzenleri kurulup, kazançları artırılana kadar maddi olarak desteklenmeleri üzerinde duruldu. Yapılan toplantıda tüm esnaf temsilcilerine söz hakkı verilerek sorunları dinlendi." denildi.

Toplantıdan sonra Ilısu Bilim Komitesi üyeleriyle birlikte yeni Hasankeyf yerleşkesinde yapımı devam eden ve biten kamu yatırımları incelendi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.