Ilısu Projesi Bilim Komitesi Hasankeyf'te incelemelerde bulundu

Ilısu Projesi Bilim Komitesi Hasankeyf'te incelemelerde bulundu

Ilısu Projesi Bilim Komitesi üyeleri ve bazı kurumların yetkilerinden oluşan heyet, Hasan Keyf'te incelemelerde bulundu.

BATMAN - Ilısu Projesi Bilim Komitesi üyeleri ve bazı kurumların yetkilerinden oluşan heyet, Hasan Keyf'te incelemelerde bulundu. Ilısu Projesi Bilim Komitesi üyelerinden, Komite Başkanı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi, Prof. Dr. Hayat Erkanal, Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Prof. Dr. İlter Turan, Doç. Dr. Vasıf Şahoğlu, Yrd. Doç. Taner Yiğit, Turan Hazar ile sekreter İdil Yılmaz'dan oluşan heyet ile, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş ve uzman personeli, DSİ Genel Müdürlüğünden Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Ergün Üzücek ve personelleri, Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanlığından Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kılıç Özbek ve personelleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Varlıklar ve Müzeler Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımından oluşan heyet, DSİ 16. Bölge Müdürü Mahmut Dündar eşliğinde Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın'ı makamında ziyaret ettiler.

 

Yapılan Ziyaret kapsamında Bilim komitesi; Hasankeyf Kaymakamı Taşkın'dan ilçe halkının yeni Hasankeyf yerleşim alanı ile ilgi görüşleri ve mevcut yerleşik alanındaki gündelik yaşantıları ile ilgili bilgi aldılar.
Bilim Komitesi; Taşkın ile birlikte Hasankeyf Kalesi, El-Rızık Camii, Zeynel Bey Türbesi ve yeni yerleşim alanını gezdi. Yeni yerleşim yerinde devam eden 1. ve 2. etap üst yapı çalışmaları, Kültürel Varlıklar konusunda saha çalışmalar hakkında bilgi edinen heyet, Hasankeyf ilçesinin sosyo ekonomik ve çevresel boyutu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren incelemelerin ardından Bilim Komitesi Hasankeyf'ten ayrıldı. (Sezer İlbasan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.