İnşaat işçileri 45 derece sıcağın altında çalışarak rızıklarını kazanıyor

İnşaat işçileri 45 derece sıcağın altında çalışarak rızıklarını kazanıyor

Batman'da, 45 dereceyi bulan hava sıcaklığının altında çalışan inşaat işçileri, evlerine, çocuklarına ekmek götürmek için sıcak havaya katlanmak zorunda olduklarına vurgu yaptı.

Yaz mevsimiyle beraber sıcaklıkların 45 dereceyi bulduğu Batman'da, inşaat işçileri aralıksız çalışıyor. Yaşadıkları zorlukları anlatan işçiler, her şeye rağmen durumlarından memnun olduklarını belirtti.

Sıcak havaya rağmen mesaisini sürdüren işçiler 45 derece sıcağın altında işleri aksatmadan yapmaya çalışıyor.

Aldıkları yevmiyelerden memnun olmadıklarını söyleyen işçiler, işlerinin zor olduğunu belirterek her şeye rağmen bu işe alıştıklarını ve evlerini bununla geçindirdiklerini söylediler.

"45 derece sıcağın altıda çalışıyoruz"

Güneşin altında ter içinde çalıştıklarını söyleyen demirci ustası Abbas Altekin, "Mesleğim demirciliktir. Kendimi bildim bileli inşatlarda çalışıyorum. Güneşin altında ter içinde çalıyoruz. Şu andaki sıcaklık en az 45 derece var. Sabah saat 08.00'den akşam saat 18.00'e kadar çalışıyoruz. Yevmiyemiz 130 liradır, işimize göre yevmiyelerimiz azdır. Aldığımız yevmiye ile ne ailemizi geçindirebiliyoruz ne de bir sosyal hayatımız var. Sıcaklar bizi etkilese de ailemizin rızkı için mecburuz çalışmaya. Çünkü çalışmazsak eve ekmek götüremeyiz. Kış aylarında da tam tersi oluyor. Yazın ter içinde, kışında ise soğuk ve yağmurun altında çalışarak ekmeğimizi kazanıyoruz." diye konuştu.

"Zor bir işte çalışıyoruz"

Bir diğer demirci ustası Ömer Erdoğan, "Mesleğim demirciliktir. İnşaatlarda demir bağlıyorum. 45 derece sıcağın altında çalışıyoruz. Zor bir işte çalışıyoruz. Buradan kazandığım parayla ailemin geçimimi sağlıyorum. Kış aylarında ayda 15-20 gün çalışıyoruz, bazen de iş olmuyor. İş oldu mu çalışıyoruz, olmadı mı da oturuyoruz. Çalıştığımız gün tokuz, çalışmadığımız gün ise açız. Batman'da yevmiyeler de düşük olduğundan durumdan memnun değiliz." şeklinde konuştu.

"Çalışıp para kazanmak güzel bir şey"

İş bulamadığı için inşaat işine başladığını söyleyen Cengiz Gül ise şunları söyledi:

"İnşaat işine yeni başladım. İki haftadır çalışıyorum. Buradaki görevim ustalara yardımcı olmaktır. Bir şey istediklerinde onlara getirip yardımcı oluyorum. İnşallah bu işi öğreneceğim. Piyasada iş olmadığı için burada 45 derece sıcağın altında çalışıp aileme maddi anlamda katkı sağlıyorum. Çalışıp para kazanmak güzel bir şey. İnsan emeğinin karşılığını alınca çok seviniyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.