"İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir"

"İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir"

Hacı Refik Kızılay Camii’nde düzenlenen programda konuşan Siirt İl Müftü Ahmet Altıok, "Türkiye’de yaşayan herkesi, Türk, Kürt, Arap ve diğer ırklar diyerek ayrıştırırsak İslam dininin ruhundan sapmış olacağız." dedi.

Siirt İl Müftülüğü Merkez Evren Mahallesi'nde bulunan TOKİ Hacı Refik Kızılay Camiinde Mevlid-i Şerif ve Hatim dualarından oluşan bir program düzenlendi.

Mevlid ve Hatim-i şerif programına Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok,  Camide Kur’an dersi alan öğrenciler, mahalle sakinleri ve din görevlileri katıldı. Okunan mevlid-i Şerife eşlik eden öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu gözlemlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak sohbet ve dualar edildi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Siirt İl Müftüsü Altıok, cemaate hitaben bir sohbet verdi.İslam dininin kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve yardımlaşmayı emrettiğine vurgu yapan Altıok, Ümmet olmayı bölünmeden; dil, ırk, renk, bölge farklılıkları ve ayrıştırmayı değil, daha çok güçlü olmak için kenetlenmeyi vesilesi kıldığını söyledi.

"İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir"

Farklılıklarının ayrıştırmayı değil daha çok güçlü olmayı gerektirdiğine vurgu yapan Altıok, " İslam öncesi cahiliye döneminin sıradan insanlar olan kişiler, Peygamber efendimizin rehberliğinde İslam’la şereflendirildiklerinde dünyanın en kaliteli, en merhametli, en sevecen kişiler Ashab-ı Kiram olmuşlardır. İslam ordusunda, Bilal-i Habeşler, Suheyb-i Rumiler ve Selman-i Farisiler vardı. Evrensel olan İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir. İslam kardeşliği, Sevgiyi, Hoşgörüyü, yardımlaşmayı, kaynaşmayı ve ümmet olmayı, bölünmeden, dil, ırk, renk, bölge farklılıkları ve ayrıştırmayı değil de daha çok güçlü olmak için kenetlenmeyi vesilesi kılmıştır." dedi.

Türkiye’de yaşayan herkesi, Türk, Kürt, Arap ve diğer ırkları ayrıştırırsak, İslam dininin ruhundan, Kur’an’ın ve Hazreti Peygamberimizin yolundan sapmış oluruz, diyen Altıok, " Düzenlenen programın özellikle Allah’ın rızasına, Efendimizin hoşnutluğuna, her birimizin affına ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin tesisine vesile olmasını diliyorum. Sözlerimi Yunus Emre’nin sözleriyle bitiriyorum; ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz.' şeklinde konuştu.

Program, Siirt İl Müftüsü Altıok’un öğrencilere Hazreti peygamberimiz ve Gençlik adlı kitabını hediye etmesinin ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.