İslami İlimler Eğitimini Gören Talebelere Yardım

İslami İlimler Eğitimini Gören Talebelere Yardım

Medreselerde İslami ilimler eğitimi gören talebelerin ısınma ihtiyacını gidermek için harekete geçen Gercüş'ün Çiçekli (Şıfére) Köyü sakinleri örnek bir davranış sergiledi.

BATMAN - Medreselerde İslami ilimler eğitimini gören talebelerin ısınma ihtiyacını gidermek için Batman Gercüş İlçesine bağlı Çiçekli (Şıfére) Köyü sakinlerinden örnek davranış geldi. Soba için hazırlanmış iki kamyon odun "Bilge Eğitim Derneği"nin barınma imkânlarından yararlanan öğrencilere gönderildi.

 

Bilge-Der Yönetim Kurulu olarak Bilge-Der Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Bilge-Der Sekreteri Mehmet Ali Altun ve Dernek üyelerinden M.Ali Demir köyü ziyaret ederek köy halkına teşekkür ettiler.

 

Yaklaşan kış dolayısıyla talebelerin rahat ve sıcak bir ortamda eğitimlerinin alabilmeleri için seferber olan köy sakinlerinden Abdulhalim Kaya, "Bizim elimizden bu geliyor. Bu insanlarımızın manen gelişimini sağlayan bu yönden çaba ve gayret sarf eden STK'lara katkı amacıyla köy olarak aldığımız bir karardır. Biz bunu Allah rızasını gözeterek hiçbir karşılık beklemeden ibadet şuuruyla yapıyoruz. Bu talebelere yardım etmek onlara imkânlar hazırlamak onların yanlarında yer almak tüm Müslümanların ortak görevidir. Böyle bir katkı sunduğumuz için çok mutluyuz. Rabbimize şükürler ediyoruz. Elimizden geldiği takdirde daha çok katkı sunmak istiyoruz. Anacak köy şartları gereği odun yardımında bulunduk" şeklinde konuştu.

 

Köy Halkına Peygamber Efendimizin Şefaat Müjdesi
İsmini vermek istemeyen bir köy sakini de, "Öğrenciler için odun topladığımız günlerde Peygamberimizi (sav) rüyamda gördüm. Sevgili Peygamberimizi görüp elini öptüm. Kendisine sarıldım ve Ya Resulullah, şefaat et isteğinde bulundum. Tamam sana şefaat edeceğim dedi. Bundan dolayı küçük de olsa Allah'a ulaşmak için Peygamberimizin şefaatine mazhar olmak için vesileler olduğunu anladık. Bu konuda Kur'an talebelerine yardım yapmaya sorunlarıyla ilgilenmeye çağırıyoruz" dedi.

 

Köy halkına teşekkür eden Bilge-Der Sekreteri Mehmet Ali Altun, "Köy halkının göstermiş olduğu bu duyarlılık için kendilerinden Allah razı olsun" dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.