İsraf geleceğimizi tehdit ediyor

İsraf geleceğimizi tehdit ediyor

İsrafın geleceğimizi tehdit eder boyuta ulaştığını belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, devletin de vatandaşın da israftan vazgeçmesini istedi.

Birkaç gün önce bizzat Gümrük ve Ticaret Bakanlığının açıkladığı istatistiklere göre israf, korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. Sadece ekmek israfında ülkemiz milyarları çöpe atıyor. Sokaklarımızda aç insanların dolaştığı bir ortamda yüzbinlerce ekmeği çöpe atıyoruz. Devlet de vatandaş da israf konusunda ne yazık ki duyarsızlaşmış durumda.

Konuyla ilgili açıklama yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, israfın şeytandan olduğunu, hem devletin hem de vatandaşın israf konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, milyonlarca yoksulun evine ekmek götüremediği bir ortamda ekmeği ve yapılan yemeği çöpe atmanın Allah’ı gazaplandıracağını söyledi.

"Devlet israftan vazgeçerse halk da vazgeçer"

Ekmekte, yapılan yemekte, telefon ve benzeri eşyada, elbise ve arabada, ev alımında, ev eşyalarında, düğünlerde kısacası her şeyde israftan kaçınılması çağrısı yapan Kılıçarslan, "Herkese görev düşüyor. Muhtaçlarımız varken, fakir insanlar varken harcamalarımızda lüks ve israfa kaçarsak bu durum Allah’ı üzer. Bu konuda en büyük görevin devlete düştüğünü düşünüyorum. Devlet de israftan vazgeçmeli. Devlet israftan vazgeçerse halk da kendine çeki düzen verir." dedi.

"En büyük israfı devlet yapıyor"

Ülkemizde israfın büyüğünü devletin yaptığını vurgulayan Kılıçarslan, "Devletin tüm kurumlarında israf var, meclisinde bile var. Halkın yarısından fazlasının yoksul sayıldığı bir ülkede devlet halkın parasıyla, halktan aldığı vergilerle her yerde lüks kamu binaları yapıyor. Yapılan kamu binalarının, alınan makam araçlarının, harcanan paranın haddi hesabı yok. Devlet önce bu israftan vazgeçmeli, sonra vatandaşını bu konuda bilinçlendirmeli." ifadelerini kullandı.

"İsraf yapan bir devlet halkını israftan vazgeçiremez"

Devletin israftan vazgeçmesi halinde halkın da bunu örnek alacağını söyleyen Kılıçarslan, "Devlet israf konusunda duyarlı olursa halkını da bu konuda teşvik edebilir. Ama israftan, debdebeden, fahiş harcamalardan vazgeçmeyen bir devlet halkını, israftan vazgeçiremez, halkını ikna edemez." diye konuştu.

"Ekmek parası olmayan insanlarımız var"

Bugün Batman’da ekmek parası olmayan, evine ekmek götüremeyen insanların olduğunu aktaran Kılıçarsalan, Batman halkını da israf konusunda uyararak, şunları söyledi: "Bazen insanlar geliyorlar, evlerine ekmek götürecek paralarının olmadığını söyleyip yardım talebinde bulunuyorlar. Bu durumda olan binlerce kardeşimiz var. Biz kalkıp israf yaparsak, yemeğimizin yarısını, aldığımız ekmeği çöpe atarsak, diğer konularda israftan kaçınmazsak Allah’a nasıl hesap vereceğiz? Bize yakışır mı bu durum?"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler