İsrail katliamı Batman'da lanetlendi

İsrail katliamı Batman'da lanetlendi

Siyonist İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam, Batman'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi. Yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği'nin İsrail'in hizmetinde olduğu belirtildi.

BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kitlesel basın açıklamasıyla telin etti.

 

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 17.30’da yapılan basın açıklamasında toplanan halk, İsrail’in Gazze saldırısı sonrası yüzlerce kişinin öldüğü ve binlerce kişinin de yaralandığı saldırıları “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail, katil ABD”, “İsrail için yaşasın cehennem” sloganlarıyla lanetledi.

 

Siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de katıldı basın açıklamasında halk, ellerinde taşıdığı dövizlerle İsrail’e lanet yağdırdı.

 

Basın açıklamasından önce söz alan Molla A.Rahman Ekmen, İsrail’in yaptığı saldırıların Müslümanların parça parça olmasından kaynaklandığını belirterek, bu ve buna benzer saldırıların son bulması için tüm dünya Müslümanların vahdet içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

 

Daha sonra basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan okudu.

 

“3 gencin öldürülmesinde İsrail istihbaratı sorumludur”
Lokman, ırkçı ve terörist İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğine dikkat çekerek, “Faşist İsrail’in, 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar. Oysa bu 3 gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir. İsrail, bu gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya “Hamas’ın işi” şeklinde pazarlayarak saldırıya uğramışlık bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir. BM, ABD ve AB ülkeleri Siyonist İsrail’in 70 yıldır oynadığı bu oyunun zaten doğal aktörleridir.” dedi.

 

“Irkçı emperyalizmin vicdanı ve adalet anlayışı yoktur”
BM’nin 70 yıldır İsrail’in her türlü katliamına ortak olduğunu ifade eden Özkan,“BM’den ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemek ancak taşeron siyasi anlayışların bir umududur. Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. Onlar, Siyonist İsrail’e karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. Siyonist İsrail’in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslüman’ın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler. Bu tavırlarının Siyonist İsrail’e “sen bildiğini okumaya devam et” demek olduğunu tüm dünya bilmektedir. Yahudi gençlere ait cesetlere ulaşılmasının hemen ardından, İsrailli Siyonist fanatikler tarafından 16 yaşındaki Filistinli bir genç kaçırılmış ve canlı canlı yakılarak şehit edilmiştir. Batı, bu olay karşısında, Filistin halkının bir savunma hakkından zaten söz edecek de değildir.” diye konuştu.

 

“Siyonist İsrail’in tüm yaptıkları insanlık suçudur”
Siyonist İsrail’in her Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağladığını vurgulayan Özkan, “Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet vardır. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail’in kendinden başka kutsalının olmadığının göstergesidir. Sağlık merkezlerine düzenlenen saldırılar, Siyonist İsrail’in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir. Siyonist İsrail’in tüm yaptıkları insanlık suçudur. Filistin meselesinde tarafsız olmak elbette kabul edilemez. Ancak, ekranlarda Filistin’e sahip çıkıyor gözüküp, diğer taraftan İsrail ile her türlü stratejik ortaklığı sürdürmek asla kabul edilemez. Afganistan’dan Libya’ya, Pakistan’dan Sudan’a İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Siyonizm’dir.28 Şubat Postmodern Darbesinin, 11 Eylül İkiz Kuleler saldırılarının ve Mısır’daki darbenin ardında Siyonizm vardır.” ifadelerini kullandı.

 

"BM, ABD ve AB İsrail hizmetindedir”
BM, ABD ve AB’nin İsrail’in hizmetinde olduğunun altını çizen Özkan, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Türkiye’nin ABD, AB ve İsrail ile stratejik ortaklığı kendi ayağına sıkmasıdır. Milletimiz bu gidişatın farkına varmalıdır. Kahrolsun İsrail demekle İsrail kahrolmaz. İsrail ancak güçten anlar. Tüm dünyanın başında, bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliği’dir. Türkiye’nin yeri Avrupa Birliği değil İslam Birliği’dir. İsrail küstahlığının, İsrail şımarıklığının, İsrail aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır.”
Protesto eylem Molla A.Rahman Ekmen’in yaptığı duayla sona erdi.  (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.