"İsrail'e yaptırımlar gündeme alınmalı"

"İsrail'e yaptırımlar gündeme alınmalı"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, İsrail'e müdahale dahil olmak üzere, en ciddi yaptırımların bir an evvel gündeme alınarak uygulamaya konulmasını istedi.

VAN - İsrail’in dün gece en kanlı saldırılarından birini yaptığını söyleyen İlhan, bugün herkesin yüreği Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa, Muhammed Durra, Filistin ve tüm mazlum milletler için attığını belirtti.

 

“İnancımız gereği bu vahşete sessiz kalamayız”
Terörist İsrail Devleti’nin Filistinlilere uyguladığı katliamları lanetleyen İlhan, “Bugün hepimizin yüreği Gazze için atıyor. Kudüs için atıyor, Mescid-i Aksa için atıyor, Muhammed Durra için atıyor, Filistin için atıyor. Tüm mazlum milletler için atıyor. Bu tarihi buluşmanın başta Gazzeli kardeşlerimiz olmak üzere bütün İslam alemi için zaferlere vesile olmasını diliyorum. Terörist İsrail Devleti’nin Filistinlilere uyguladığı katliamları lanetliyorum. İsrail’e müdahale dahil olmak üzere, en ciddi yaptırımlar bir an evvel gündeme alınmalı ve derhal uygulamaya geçirilmelidir. Aksi yöndeki her adım sözden öteye geçmeyen her açıklama, İsrail’i cesaretlendirmekten ve vahşeti şiddetlendirmekten başka bir işe yaramamaktadır. Bugün bütün İslam dünyasının her köşesinde kan oluk oluk akmakta, muktedir insanlar bu vahşete sessiz sedasız kalmışlardır. İnancımız gereği bu vahşete sessiz kalamayız.” dedi.


 

“Vakit mazlumlarla tek yürek olma vaktidir”
Vaktin mazlumlarla tek yürek olma vakti olduğunu belirten İlhan, “Geçtiğimiz günlerde başlatılan bu ahmak savaş çocuklarımızı, kadınları vurmakta, yaşlı hanım kardeşlerimizi katletmektedir. Onların yanında sadece kendi imkânlarıyla ürettikleri silahlar ve Allah’ları var. Bir haftada 200 kardeşimizi şehit verdik, binden fazla kardeşimiz yaralandı. Yüzlerce ev, bina yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Gazze’ye saldıran Siyonistler Gazze’yi teslim alacaklarını sanıyorlardı. Oysaki yanılıyorlar. Gazze şehitlerimiz cennete giderken Siyonizm’e olan kin ve nefret artmaktadır. Vakit mazlumlarla ve Gazze’yle tek yürek olma vaktidir.” ifadelerini kullandı.


 

“Gazze'nin hesabını veremeyiz”
"Dicle’nin kenarındaki bir koyunun hesabını veremezken, Irak’ta ölen 2 milyon masumun hesabını nasıl vereceğiz" diye soran İlhan, “Ramazan’ı yaşıyoruz ama hüzünlüyüz. Çünkü bir yanımız Van olsa da, diğer bir yanımız Filistin, Mısır, Suriye... Bir yanımız Anadolu olsa da diğer yanımız Doğu Türkistan, Arakan, Irak, Libya ve Afganistan. Serçesi ölen bir çocuğa başsağlığına giden bir peygamberin, çocuklar ölürken sessiz kalan ümmeti olamaz. Dicle’nin kenarındaki bir koyunun hesabını veremezken, Irak’ta ölen 2 milyon masumun hesabını nasıl vereceğiz? Hama’nın, Humus’un, Kabil’in, Kudüs’ün, Gazze’nin hesabını nasıl vereceğiz? Biz inanıyoruz ki, Rabbimizin melekleri bu haykırışlarımızı, dualarımızı ve selamlarımızı Gazze’ye, Mısır’a, Arakan’a ulaştırıyor. Zalimlere sesleniyorum, siz dün Mısır’da 5 binden fazla kardeşimizi şehit ettiniz. Arakan’da 50 binden fazla kardeşimizi şehit etiniz. Siz ne yaparsanız yapın Hak’ın hakim kılınmasına mani olamazsınız.” diye konuştu.


 

“Acilen İslam Birliği kurulmalıdır!”
Müslüman ülkelerin adım adım parçalandığını ve işgal edildiğini söyleyen İlhan, “Kürt, Türk, Şii, Sunni, Arap, Acem denilerek her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik ediliyor, kışkırtılıyor. Coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itiliyor. Hiç şüphesiz ki, tek çözüm İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu, ne pahasına olursa olsun İslam Birliği’ni kurmaktır.” dedi.


 

“İslam âleminin sesi masada gür çıkacak liderlere ihtiyacı var”
İsrail'in güvenliğini teminat altına almak isteğini belirten İlhan, “Bize diyorlar ki, neden etkinlik yapıyorsun yüreği yanan insan bağırır ses verir umulur ki, bu ses İslam ülkelerinin yöneticilerinde karşılık bulur umulur ki, cenabı Allah bu sese karşılık verir ebabilleri gönderir.  Serçesi ölen bir çocuğa taziyede bulunan bir peygamberin ümmeti olarak içinde bulunduğumuz durum için üzgünüz. Hadiseye bir bürün olarak bakmak lazım, coğrafyamızda olup bitenler ırkçı siyonizm emperyalizm yeniden harita çiziyor karşı çıkanları yok ediyor. Küçük küçük devletler oluşturmak, yeniden büyük İsrail’i kurmak istiyor. İsrail güvenliğini teminat altına almak istiyor. İsrail’i tehdit eden unsurları bir bir yok ediyor. İlkelerinizden vazgeçersiniz uluslararası emperyalizmin işbirlikçisi hizmetkarı olursunuz. 7 milyarlık insanlık aleminin İslam aleminin birliğine bütünlüğüne ihtiyacı var. 1,5 milyarlık İslam aleminin sesi meydanlarda değil masada gür çıkacak liderlere ihtiyacı var. Dünyanın da Türkiye’nin de Milli Görüş’ün umdelerine, misyonuna ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.


 

“1,5 milyon Gazzeli, 1.5 milyar Müslüman'ın izzeti adına direniyor”
Herkesin İslam kardeşliğinin yaşadığını göstermek, mazlumların direniş ve azimleriyle gurur duymak ve onlar için tek yürek olmak sorumluluğu taşıdığını söyleyen İlhan, “Geçen yıl Mısır için toplandığımız gibi, bu Ramazan’da da insanlığı uçuruma sürükleyen uygulamaların son bulması için mazlumlar için tek yürek olma azmi taşıyoruz. Bu azmi taşıyanlar, bu akşam İftar vaktinde Hz.Ömer Camii avlusunda buluşacak. İnşallah duruşumuzla, sesimizle, dualarımızla zalimlerin karşısında mazlumlar için tek yürek olduğumuzu göstereceğiz. Allah'ım 1,5 milyon Gazzeli, 1,5 milyar Müslümanın izzeti adına direniyor. Sen Gazze'ye yardım et! Uhud'da, Çanakkale'de gönderdiğin sarıklı melek ordularını yardıma gönder, Muhammed Mustafamızın (s.a.v) ruhaniyetini imdada yetiştir. Siyonistleri kahreyle, mahveyle, helak eyle, perişan eyle. Oyunlarını başlarını geçir. Sen tuzak kuranların en hayırlısısın. (Ey Muhammed,) Allah'ı sakın zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir.(İbrahim/42) Muhammed Mursi gibi bizler de haykırıyoruz. “Lebbeyk Ey Gazze (Seninleyiz/ yanındayız Gazze).” ifadelerini kullandı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler