İzmit Belediyesinden Kutlu Doğum Etkinliği

İzmit Belediyesinden Kutlu Doğum Etkinliği

İzmit Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

İzmit Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğuşunun müjdelendiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk Spor Salonu’nda bir program düzenledi.

Hz Muhammed’in (sav) doğuşunun 1444. yılı münasebetiyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu gerçekleştirdi.

İslam âlemi ve coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Keşvelioğlu, “İslam coğrafyası maalesef bir eksen kayması yaşıyor. Bugün İslam coğrafyasında maalesef öldürenler de öldürülenler de Allah-u Ekber diyor. Müslümanları, insanlığı bu durumda kurtaracak olan ekmek ve su kadar ihtiyacımız olan sevgidir. Sevgi ve merhameti iletişim dilinin merkezine koymalıyız.” diye konuştu.

Keşvelioğlu’nun ardından davetlilere hitap eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Hz Muhammed’in (sav) doğuşuyla insanlığın ve değerlerinin yeniden anlam kazandığını ifade ederek, “Doğarken Müslüman olarak doğduğumuz ve Müslüman olarak bugünlere geldiğimiz için Allah’a şükrediyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından tasavvuf musikisi sanatçılarından Hasan Lütfü Ramazanoğlu sahne alarak ilahileri seslendirdi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.