Jandarmanın Kürtçe mevlidi engellediği iddiasına köy muhtarından yanıt

Jandarmanın Kürtçe mevlidi engellediği iddiasına köy muhtarından yanıt

​Diyarbakır'ın Sur ilçesi Satı Mahallesi Muhtarı Metin Aslan, taziyede Kürtçe mevlid okuyan imamın jandarma tarafından uyarıldığı, mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasının istendiğine yönelik yayımlanan haberin asılsız olduğunu söyledi.

İddialara ilişkin konuşan Satı Mahallesi Muhtarı Aslan, söz konusu haberin asılsız olduğunu belirterek köylerinde böyle bir şeyin kesinlikle yaşanmadığını söyledi.

Köylerinde, en son taziyenin 5 Aralık 2019 tarihinde kurulduğuna vurgu yapan Aslan, bu tarihten itibaren ne taziye evinde ne de köyün herhangi bir yerinde pandemiden dolayı taziyenin kurulmadığını aktardı.

Olayın maksatlı üretildiğini belirten köy muhtarı Aslan, bu şekilde birileri tarafından köy halkı ile askerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Olayla ilgili savcılığa gerekli başvurunun yapıldığını anlatan Aslan, söz konusu asılsız haberi yayımlayanların takipçisi olacaklarını söyledi.

"Kürtçe mevlid okutulduğu için jandarmanın izin vermediği iddiaları kesinlikle yalan"

Amcasının cuma günü vefat etmesine rağmen taziye evi kurmadıklarını belirten Aslan, "Benim amcam cuma günü vefat etti. Pandemiden dolayı köyümüzde taziye evini açmıyoruz. Amcam için de taziye kurmadık. Sadece aile olarak evde vefattan sonra oturduk. Burada da mevlid gibi şeyler vermedik. İddia edildiği gibi askeriye ve jandarma kesinlikle köyümüze gelmedi. Basında geçen 'Kürtçe mevlid okutulduğu için jandarma izin vermedi' şeklindeki iddialar kesinlikle yalandır. Böyle bir durum yok. Çıkan bu haber tamamen bir iftiradır. Yani jandarma veya askeriye köyümüze gelmedi ki bu durum yaşansın. Bu ortaya atılanlar yalandan başka bir şey değil. Ayrıca biz köy halkı olarak Kaymakamımız ve askeriyemizle sürekli iç içeyiz." ifadelerini kullandı.

"Köyümüzde en son taziye 5 Aralık 2019 yılında kuruldu"

Köylerinde en son 5 Aralık 2019 tarihinde taziye kurulduğunu belirten Aslan, "Bu taziye de benim babama aitti. O günden bu yana köyümüzde kesinlikle ne taziye evi açıldı ne de başka bir yerde taziye kuruldu. Ayrıca haberde kullanılan fotoğraf da bizim köye ait değil. Başka bir yerin görüntüsü bizim köymüş gibi kullanılmış. İftiradan ve yalandan başka bir şey yapmamışlar." şeklinde konuştu.

"Bu haberle köy halkı jandarma ile karşı karşıya getirilmek isteniyor"

Vatandaşlardan söz konusu asılsız habere itibar etmemelerini isteyen Aslan, "Vatandaşlar basında çıkan bu iftira ve yalan habere inanmasın. Çünkü bu haberle köy halkı jandarma ile karşı karşıya getirilmek isteniyor. Köyümüzü karalamak istiyorlar. Köy halkı olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Köyümüzde Cuma namazında imamımız anlamayanlar için bazen Kürtçe vaaz bile veriyor. Bu vaaz esnasında jandarmamız ve askerimiz de camide hazır bulunuyor. Eğer böyle şeylerin aslı olsaydı daha önce de yaşanırdı." dedi.

"Asılsız haber art niyetli kişiler tarafından ortaya atıldı"

İddia edilen asılsız haberin, art niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığını belirten Aslan, durumu savcılığa taşıdıklarını ifade ederek olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Art niyetli kişiler var bu işin içinde. Bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Ama buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Zaten kaymakamlık bu durumu savcılığa taşıdı. Bu saatten sonra savcılığın kararını bekleyeceğiz. Bizler de bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.