Kadir Gecesi Batman’da huşu içinde ihya edildi foto

Kadir Gecesi Batman’da huşu içinde ihya edildi foto

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Batman’daki camilerde huşu içerisinde idrak edilirken, yaşanan olayların son bulması için dualar edildi.

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.

Batman merkez Şevket Başak Camisinde saat 20.45'te Kadir Gecesinde programı akşam namazının ardınsa Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, müftlük çalışanları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu. Ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan Kadir Gecesinin ihyası ile ilgili bir sohbet yaptı.

Sohbetinde Erhan, "Birleri Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bu kutsi Kadir gecesinde bizleri bir araya getiren yüce rabbimize şükrediyoruz. Bu gece rahmetin bereketin mağfiretin ayı olan Ramazan'ı Şerifi mükafatlarla dolu dolu insanlığın üzerine  inmeye başladığı bu gecedir. Meleklerin sabaha kadar yer yüzüne inerek ibadet eden mümin ve Müslümanları kuşatıp müjdeledikleri ve selamladıkları selam gecesidir. Bu gece selamet ve Kur'an  gecesidir. Bu gece masun kalplerle ve yaşlı gözlerle  yüce Allah'a acılan ellerin, gönüllerin ve kalplerin geri çevrilmediği yapılan duaların kabul edileceği bir gecedir. Tövbelerin kabul edileceği bir gecedir. İşte Kur'an'ın küfür karanlıklarından insanlığı sıyırıp o insana insanlık değerini kazandırmaya başladığı bu kutsal gece kadir gecesidir." ifadelerini kullandı.

Müftü Erhan konuşmanın devamında, şu ifadeleri kullandı:

"Meleklerin yeryüzüne indiği selam ve selamet gecesinde bizlerde dünyamız adına huzur ve mutluluğu ahrette huzur ve mutluluğu gösteren Kur'an-ı Kerim'in emirlerine yapışmak ona itibar etmek ona sarılmak onu sarsılmaz bir kale görüp emirlerine itibar edebilmek için kendimizi dönüştürmemiz kendimizi muhasebeye çekeceğimiz bir gecedir. Kadir Gecesi gecelerin en faziletlisi ve en bereketlisidir. Bu gece çok şerefli ve müstesna bir gecedir. Çünkü Kur'an-ı Kerimde Rabbimiz müstakil bir süre nazil etmiştir. "  

Müftü Erhan  daha sonra,  yaptığı dualarla sohbetini bitirdi. Sohbetinin ardından Şevket Başak Camisi’nde yatsı namazını İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından  kıldırıldı.

Son olarak da cemaat  imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program dağıtılan ikramlarla devam ederken  gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği öğrenildi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.