Kadir Gecesi Siirt’te dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Siirt’te dualarla ihya edildi

​Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğuna dikkat çeken Siirt İl müftüsü Ahmet Altıok, bu gecede yapılacak ibadetlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerimde bin aydan daha hayırlı olarak anılan Kadir Gecesi'nin idrak edilmesinin ehemmiyetine ve bu gecede Müslümanların yapması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu gecede yapılacak ibadetlerin çok önemli olduğunu dikkat çekti.

Kadir Gecesi nedeniyle camilere akın eden ve bu mübarek geceyi ibadetle geçirecek olan vatandaşlar, İslam âleminin kurtuluşu ve Müslümanların vahdeti için dua etti. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde camilere akın eden Siirtliler, geceyi ibadet ederek geçirdiler.

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni ihya etmek için camilerdeki “Kandil Özel” programlarına katılan vatandaşlar, bin aydan daha hayırlı geceye kavuşmanın sevincini yaşadı.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programlarında Kur’an-ı Kerim ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi. Programda çeşitli ikramlar dağıtılırken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği belirtildi.

"Kur’an’a uyduğumuz takdirde birlik beraberlik ve kardeşliği yakalarız"

Kadir Gecesi’nde Kur’an-ı Kerim'in indirilmesi münasebetiyle bu gecenin çok değerli olduğunu belirten İl Müftüsü Altıok, Kur'an'a uyduğumuz müddetçe dünyanın en mutlu toplumu olunacağının altını çizdi.

Altıok, “Muhterem müminler nereden geldik ve niçin geldik, nereye gidiyoruz? Suallerin cevabı olan Kur’an-ı Kerim, bu mübarek gecede indirilmeye başlanmıştır. Her insanın merak ettiği bu üç sorunun tas tamam eksiksiz, kusursuz mükemmel cevabı Kur’an-ı Kerim’de veriliyor. Kur’an-ı Kerim’i okumak, dinlemek, tefekkür etmek ibadettir. Resulullah (sallallahu aleyhi vesellemin) aynasına bakalım bizde ne kadar pay var, bizler Kur’an-ı hayatımıza ne kadar tatbik edip yaşayabiliyoruz? Kur’an-ı rehber edindiğimiz ve sünneti seniyeye sımsıkı sarıldığımız takdirde bizler asrısaadette ki o huzuru, birlik, beraberlik ve kardeşliği yakalarız. Dünyanın en mutlu toplumu oluruz." dedi.

Son olarak bu gecede yapılan ibadetlerin önemine değinen Altıok, Peygamber Efendimizin "Yarım hurma ile de olsa kendinizi cehennem ateşinden korumaya bakın" hadisini hatırlattı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir Gecesi programları, yapılan ikram ve okunan duanın ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.