Kepenk Açtırılmaması Halkı Mağdur Ediyor

Kepenk Açtırılmaması Halkı Mağdur Ediyor

Batman'ın Kozluk ilçesi Üçyol mevkiinde bugün de kepenkler açtırılmadı.

BATMAN - Kobani bahanesiyle yaptıkları eylemlerle esnafı korkutarak kepenk kapattıran HDP/PKK yandaşları, kepenk kapatmayan esnafın dükkânlarını ise yakıp yıkmakla tehdit ediyor. Üçyol mevkiinde esnaf, kepenk kapatmak zorunda kalırken, bu durumdan en çok etkilenenler ise Kürt halkı oluyor. Olaylardan dolayı birçok öğrenci okula gidemezken, yarın da Kozluk çarşı merkezinde kepenklerin kapattırılacağı öğrenildi.

Bu hafta 2’nci defa kepenk kapatma olaylarını yaşanacağı ilçede esnaf istemeden de olsa kepenkleri kapatmak zorunda bırakılıyor. Duruma tepki gösteren esnaf H.G, “Kepenk kapattırmalar halkı mağdur ediyor. Kepenk kapattırıp, olaylar çıkarıp, kargaşa üretmek hiçbir şekilde Kobani’yi kurtarmaz. Kozluk halkı huzur ve barıştan yana. Birileri ilçemizde, halkımızı içinden çıkılmaz kargaşalara sürüklemek istiyor.” şeklinde konuştu.

Kepenk kapatmayanları Kürt düşmanı olarak gören bir zihniyetin, halkını savunamayacağını dile getiren C.A. isimli esnaf ise, “Kepenk kapatmalar bu halka dayatılan bir zulümdür” diye tepki gösterdi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.