Kırsalda eski bayram gelenekleri sürüyor

Kırsalda eski bayram gelenekleri sürüyor

​Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyü Kavak mezrası sakinleri, Kurban Bayramını coşkuyla karşılarken bayram geleneklerini de sürdürüyorlar.

Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyü Kavak Mezrası'nda (Xırbeismail) bayram coşkuyla karşılandı. Köy sakinleri, eski bayram geleneklerini devam ettiriyor.

Köy sakinleri ilk olarak bayram namazında bir araya geldi. 7'den 70'e camide namaz kılan köy sakinleri camia avlusunda bayramlaştıktan sonra, önce büyükler ardından gençler ve en son çocuklar topluca ev ev dolaşarak bayramlaştılar.

Bayramlaşmanın ardından, hastalar ziyaret edilerek duaları alındı. Ev ev dolaşan köy sakinleri, verilen ikramları tattıktan sonra topluca köy mezarlığına giderek ölmüşlerine Yasin-i Şerif ve Fatiha okuyup dua ettiler. Köy sakinleri ayrıca, dini vecibeleri gereği kurban kesmeyi de ihmal etmedi.

Bayramla ilgili duygularını İLKHA ile paylaşan köy sakinleri, bayramın İslam dünyasında akan kanın durmasına vesile olması temennisinde bulundular.

Bayram için köyüne gelen iş adamı Muzaffer Demir, "Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Allah bu bayramı özellikle Arakan, Myanmar ve Filistin'deki Müslümanların maruz kaldığı zulmün bitmesine vesile kılsın." dedi.

Köy sakinlerinden Murat Demir ,"Xırbeismail köyünden tüm Müslümanlara selam gönderiyorum. Allah bu zulüm ve baskıyı üzerimizden kaldırsın. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum." diye belirtti.

Hacı Hayrettin Çelik de bayramın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Rabbim bu günleri Müslümanların hidayetine vesile kılsın. Bu hayırlı günleri tekrar tekrar Müslümanlara yaşatsın. Rabbim kimseyi darlıkta bırakmasın. Tüm Müslümanları felaha ulaştırsın. Hapisteki Müslümanların  kurtuluşunu çabuklaştırsın ve sabır versin. Allah hastanelerdeki hastalara şifa ve selamet versin." ifadelerini kullandı.

Mahmut Tunç, Tüm Müslümanların bayramını tebrik ettiğini belirterek başta Arakan olmak üzere Müslümanlara yaşatılan zulümlerin son bulması temennisini dile getirdi.

Çok sevinçli olduklarını söyleyen köy çocuklarından İsmail Tunç, Bünyamin Demir ve Yusuf Tunç da herkesin bayramını tebrik etti.

İLKHA














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.