Klavyelerini kırarak iş bıraktılar

Klavyelerini kırarak iş bıraktılar

Hakim ve savcılara ekonomik, özlük haklarında düzenlemeye gidilmesine rağmen kendi haklarında düzenleme yapılmamasını protesto eden adliye çalışanları, bilgisayar klavyelerini kırarak iş bıraktı.

VAN-  Adalet Büro-Sen’e bağlı sendika üyeleriyle adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını Adalet Büro-Sen İl Başkanı Cemil Adıyaman okudu.

 

Adalet Büro-Sen İl Başkanı Cemil Adıyaman, sendika üyeleriyle adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağı ve sicil affı getirileceğine dair açıklamalarından sonra adalet çalışanlarının Türkiye genelinde ayaklandıklarını söyledi.

 

“Bizim kimsenin alacağında gözümüz bulunmamaktadır”

Adıyaman ellerinden alınan haklarının geri verilmesini istediklerini belirterek, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara bin155.TL zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirtmiştir. Değerli arkadaşlar, bizim elimizden alınan haklarımızı geri istiyoruz, keşif paralarımızı, fazla çalışma ücretlerimizi, ulaşım bedellerimizi istiyoruz, bizim kimsenin alacağında gözümüz bulunmamaktadır. Biz yargının temel erkleri olarak verdiğimiz hizmetin karşılığını istiyoruz. Bizler Adalet Bakanlığının yargı çalışanlarının da bakanı olduğunu görmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“Sorularımıza cevap ver sizin bizlerin bakanlığı olduğumuza inanalım”

Adıyaman konuşmasının devamında, “Ülkemizde gece geç saatlere kadar çalışan, öğlen arası dahi duruşma yapan, gecenin bir vakti uykusundan uyandırılarak otopsiye götürülerek psikolojisi bozulan ve fazla mesai verilmeyen memur kesimi kimdir?  Bir dairede yaklaşık 30 milyon dosya ile boğuşan, borçlu ve alacaklı arasında kalan, gece yarısına kadar hesap tutturmaya çalışan memur kesimi kimdir? Bir türlü görev tanımı yapılmayan 4/c’liler, Emanet Memurları ve Denetimli Serbestlik Personeli’nin halinden anlayan kimdir? 298 sayılı yasada gereken tadilat yapılmadığından seçim personeli asli görevi dışında oradan oraya sürükleyen, bilmediği işlerden çalıştıran bakanlık kimdir? Adı adalet olan bir bakanlıkta çalışan ama en çok adaletsizliğe maruz kalan personel kesimi kimdir? Öncelikle bunların cevabını verin, sonra biz sizin bizlerin bakanlığı olduğumuza inanalım.” Diyerek duruma tepki gösterdi.

“Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyoruz”

Hakim ve savcılara yapılan iyileştirmenin personele de yapılması istediklerini söyleyen Adıyaman, “Bizler bugüne kadar şunu gördük. Bizler Adalet Bakanlığı’nı personelin sorunlarına eğilen, çözüm bulan onları mutlu eden bakanlık olarak değil sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan ‘Hakim ve Savcı’ bakanlığı olarak kabul ediyoruz. Şunu da ayrıca ifade etmek istiyoruz: Sakın yanlış anlaşılmasın, aynı iş yoğunluğunu taşıyan hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz. Fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılması “ADALET”in bir kaçınılmaz gereği olacaktır. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bakanlığımız bizleri duymamaya devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerimiz devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

 

Açıklamanın ardından sendika üyeleri yanlarında getirdikleri klavyelerini  kırarak iş bırakma eylemi yaptı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.