Köy sakinleri imece usulü evin çatısını yaptı

Köy sakinleri imece usulü evin çatısını yaptı

Batman’ın Sason ilçesinde, köy sakinleri evinin çatısını yapmak isteyen vatandaşa imece usulüyle yardım etti.

Batman’ın Sason ilçesinde toprak olan evinin damını beton yapmak isteyen vatandaş evinin dağın eteğinde olması nedeniyle çaresiz kalınca, vatandaşın imdadına yetişen 3 köyden yaklaşık 50 kişi, işi bir günde bitirdi.

Kırsal kesimde yaşayan köylüler zaman zaman imece usulüyle yapılan çalışmalara destek veriyorlar. Bunun en güzel örneği ise Sason ilçesinde yaşandı.

İlçeye bağlı Altıdere (Tızze) köyünde oturan Cemal Avcı adlı vatandaş, kış öncesi toprak olan evinin damını yenilemek istedi. Ancak dağın eteğinde ve engebeli olan evinin çevresine hazır beton araçları giremeyince imdadına çevredeki köylüler yetişti. İmece usulüyle işe koyulan yaklaşık 50 kişilik grup, ele ele vererek Cemal Avcı’ya ait işi bir günde bitirdi.

Bir araya gelen köylüler, dağın yamacında bulunan evin yukarısında karıştırılan beton harcını, kestikleri plastik borulardan yaptıkları kanallar sayesinde evin çatısına taşıdılar.

İnşaat sahibi Cemal Avcı, “Aracın gelemeyeceği engebeli bir yamaçtaki evimin çatısını kış bastırmadan yenilemek istedim. Normal şartlarla kendi imkânlarımla bir haftada bitirebileceğim bir işi, imece usulüyle bir günde bitirdik. Sağ olsunlar köylülerimin yanı sıra, çevrede bulunan Örenağıl ve Yuvalar köylerinden gelenlerle birlikte yaklaşık 50 kişi bir gün içinde inşaatı bitirdik.” dedi. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.