Köy yolu kapalı olduğu için cenazemizi defnedemiyoruz

Batmanlı köylüler, yollarının 3 gündür kar yağışından dolayı kapalı olduğunu ve bu nedenle cenazelerini defnedemediklerini belirterek yetkililerden bir an önce yollarının temizlenmesini istediler.

Batman (Êlih) Hasankeyf ilçesine bağlı 150 haneden oluşan Uzundere (Vezrin) köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını, yeni yollarının ise tehlikeli ve kar yağışından dolayı 3 gündür yollarının kapalı olduğunu söylediler. Yollarının kapalı olmasından dolayı köy sakinleri, cenazelerini 3 gündür defnedemediklerini belirterek yetkililerden yollarının temizlenmesini istediler.

Konu ile ilgili Ajansımıza bilgi veren köy sakinlerinden Veysi Hiçyılmaz, köylerinde bir cenazenin olduğunu ve kardan yollarının kapalı olmasından dolayı 3 gündür köylerine gidemediklerini ifade ederek yetkililere tepki gösterdi.

Köy yollarının çok tehlikeli olmasının kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan Hiçyılmaz, "3 gündür kar yağışından dolayı köy yolumuz hala kapalıdır. Kimse köy yolumuzu gelip temizlemiyor. Cenazemiz olmasına rağmen köye gidemiyoruz. Çünkü yollarımızı kardan temizleyecek hiç kimse yok. Daha yeni bugün yolumuz açıldı. Köy yolunun açılmasının nedeni ise köy imamı olmadığı için gelip Batman'dan imamı alıp köye götürmüşler. İmam köye gittiği için cenazemiz daha yeni bugün yıkanıp defnedilecek. Biz devletten şunu istiyoruz, gelip yollarımızı yapsınlar." Diyerek içinde bulundukları çaresizliği ve yetkililerin vurdumduymazlığını dile getirdi.

Kar yağışının yollarını kapatması yüzünden günlerce köylerinden çıkamadıklarını dile getiren Hiçyılmaz, "Biz kıştan beri merkeze gidemiyoruz. Kış biterse şayet daha yeni merkeze gidebiliyoruz ve ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bizim sıkıntımız köy yoları hep virajlı olduğu için kar yağdığında köye gidip gelemiyoruz. Köy yolumuzun yapılması için bize gönderilen ödenek dahi bekletiliyor. Yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Köyü sakinleri, yollarının daha önce Hasankeyf'ten geçtiğini ve kaleden taş düşmesi sonucu yollarının kapatıldığını belirttiler. Köylüler, Hasankeyf Kalesi'nin kapatılmasının ardından kendilerine yeni bir yol yaptırıldığını ama bu yolun çok tehlikeli olduğundan dolayı yeni yol talebinde bulunmuşlardı. Köylüler, bunun üzerine yetkililerin köylerine yeni yol yapılması için ödenek gönderdiğini ama bazı şahısların ödeneği bilerek beklettiğini iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.