Köyden kente göçü önlemeyi amaçlamaktayız

Köyden kente göçü önlemeyi amaçlamaktayız

Siirt'te "Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı" kapsamında istihdam ve üretim arttırılarak, köyden kente göçün önlenmesi amaçlanıyor.

"Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı" kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına 28 adet proje başvurusunda bulunuldu.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje birimi koordinasyonunda İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından bitkisel ve hayvancılık alanlarında hazırlanan 28 proje, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirileceği ifade edildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına başvurusu yapılan tarımsal projeler ile Siirt'te istihdam ve üretim arttırılarak, köyden kente göçü önlemek amaçlanmaktadır. Tarımsal üretim yapan işletmelerin sayısını arttırılıp, insanlarımıza yeni ekmek kapıları açarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacaktır." denildi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ilana çıkan söz konusu proje kapsamında 28 proje ile en çok projenin Siirt'e verildiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.