Kozluk'ta sağanak yağışın altında Muhammedi sevda

Kozluk'ta sağanak yağışın altında Muhammedi sevda

Batman'ın kozluk ilçesinde sağanak yağış altında gerçekleşen düzenlenen kutlu doğum programında, Hz Muhammed'in varisleri olan alimlerin görev ve sorumluluklarına değinildi.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Der tarafından düzenlenen Kozluk'ta düzenlenen kutlu doğum etkinliği, saat 13.30'da sağanak yağış ve fırtınanın altında gerçekleşti. Sunuculuğunu Serdar Ayhan'ın yaptığı program, İsmail Tufan Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 

Programın açılış konuşmasını yapan İlim-Der Başkanı Seyithan Aksoy, "Peygamber (sav) bizlere en büyük örnektir, onun mesajını doğru anlayabilirsek hiç bir zaman yolumuzdan şaşmayız. Onun bizlere bıraktığı en büyük emanet Kur'an ve Sünnet'e hakkıyla sarılacağımıza onları canımızdan malımızdan evladı ahvalimizden daha çok koruyacağımıza söz veriyoruz'' dedi.
 

Molla İsmail'in okuduğu Kürtçe mevlitle devam eden program, Özlem Ajans sanatçılarından, Özcan ve Derviş'in seslendirdiği ilahilerle şenlik havasında geçti.
 

Sık sık tekbirler ve salavatlar getirilen programda Molla Osman Teyfur Kürtçe yaptığı konuşmada, alimlerin peygamberlerin varisleri olduğunu ifade ederek, "Onların görev ve sorumlulukları çok fazladır, alimlerin görevlerini mutlaka yerine getirmeleri gerekir. Eğer bunu yapmazlarsa kıyamet günü en büyük azabı onlar tadacaktır ve buradaki insanlar da alimlerinin yakasına yapışacaklar neden bizlere hakkı anlatmadınız diyeceklerdir ''diye konuştu.
 

İsmail Doyar ve Sena Baltaş'ın okuduğu şiirler programa ayrı bir renk katarken, program boyunca etkili olan yağmur ve rüzgara rağmen Kozlukluların etkinlik alanını terk etmeyişi dikkatlerden kaçmadı.
 

Program Molla Osman Teyfur'un okuduğu duanın ardından sona erdi. (Çetin Doyar - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.