Küçük çocuğun ölümüyle ilgili soruşturmaya izin çıkmadı

Küçük çocuğun ölümüyle ilgili soruşturmaya izin çıkmadı

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık Mezrası'nda, yolların kardan dolayı kapalı olmasından hastaneye kaldırılmadığı için hayatını kaybeden 1 buçuk yaşındaki çocuk için ilgili kurumlar hakkında açılmak istenen soruşturmaya izin verilmedi.

VAN - Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık Mezrası'nda, yolların kardan dolayı kapalı olmasından hastaneye kaldırılmadığı için hayatını kaybeden 1 buçuk yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili Van Valiliği tarafından, ilgili kurumlar hakkında soruşturma izni verilmedi.

 

Van Baro Başkanı Murat Timur, kararın iptali için Van Bölge İdare Mahkemesine itiraz edeceklerini belirterek, “Burada iki ihtimal var. Bölge İdare Mahkemesi, ya soruşturma izni verilmemesi hukuka uygundur diyecek. Bu durumda hemen Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız. Ondan sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Eğer valiliğin kararı kaldırılırsa bu durumda soruşturma kaldığı yerden devam edecek. Böylece minik Muharrem’in ölümünde ihmali olan herhangi bir memur veya görevli varsa ortaya çıkacak.”

 

Soruşturma ile ilgili süreç şöyle gelişti:

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda ihmal olduğu iddia edilen İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hakkında Van Valiliği’nden soruşturma izni verilmesini talep etti. Fakat olayın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen Van Valiliği,  Muharrem’in ölümüne ilişkin İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hakkında soruşturma yapılmasına izin vermedi.

 

Van Valili tarafından Cumhuriyet Başsavcılğı’na gönderilen gerekçede: “112 komuta kontrol merkezi durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, yolun kapalı oluşu, yer yer 2 metre karın oluşu, o coğrafyada yolun çok kolay açılmayacağı, paletli ambulansla da ulaşımın mümkün olmadığı gerçeğiyle karşı karşıya kalınacağı, eğer askeri helikopter seçeneği denemek zorunda kalınmış olsaydı olumsuz hava şartlarından dolayı helikopterin de kalkamayacağı, mecburen karla mücadele ekiplerini devreye sokarak kar paletli ambulansla ulaşım seçeneği denemek zorunda kalınacaktı. Bu da ertesi akşam saatlerinde varabilecekleri anlaşıldığından bu nedenle görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma isnadıyla ilgililer hakkında bir suçlama söz konusu değildir.” İfadelerine yer verildi.  (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler