"Kur'an ve sünnetle hayatınıza yön verin"

"Kur'an ve sünnetle hayatınıza yön verin"

Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İlahiyat hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik tavsiyelerde bulunarak, 'Peygamberin sünnetiyle hayatımıza yön verilmesi gerektiğini söyledi.

IĞDIR - Iğdır İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, ilahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik Fakülteyi tanıtma programı yapıldı.

 

Programa, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, İlahiyat Fakültesi hocaları ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı.

 

Müftü Kulaz' ın öğrencilere yönelik tavsiyeleri olan programda, Prof. Dr. Şadi Eren de öğrenicilere İlahiyat Fakültesini tanıttı.

 

Öğrencilere tavsiyelerinde bulunan Müftü Kulaz; "İmam-ı Şafii buyuruyor; İlim Nurdur. Allah sevdiğine nasip eder günahkâr kalbe girmez. Âlim, bilge insan, önderdir. Enderdir, Rehberdir, Kuran ve sünnet ilimleriyle meşgul olduğu sürece rahmet unsurudur. Meleklerin, hayırlı insanların ve denizin dibindeki balıkların dua ettiği kimseler, ilim yolunda yürüyen insanlardır. Her şeyi kendiniz için elde edersiniz, ilmi başkaları için öğrenirsiniz. O yüzden mükâfatı çoktur. İlim öğrenirken, öğretirken geçirilen zaman ibadet sayılmaktadır. İnsanların en çok ihtiyaç duydukları şey; yol, düşünce ve zihin aydınlığıdır. Buda ilimle elde edilir. Bunu Âlim öğretir" dedi.

 

'Kur'an ve sünnet ile inancıyla hayatınıza yön verin'
Tavsiyelerinde, sünnet ve Kuran'ı öğrenmenin önemine de değinen Müftü, öğrencilerin hayatlarını sünnet ve cemaat inancına sahip kişilerin kaynaklarından faydalanmalarını da tavsiye ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Değerlisiniz, değerinizi öğrendikleriniz ilim ve hizmet ettiklerinizin ömürleriyle ölçmeyi unutmayınız. Çevrenizdeki insanlara idealinizle öncü olmayı, başkalarının sizi örnek alacağını düşününüz. Dar kalıpların insanı hiç olmayınız. Geniş düşünün, misyonunuzun değerini vizyonunuzla ortaya koymaya çalışınız. İlahiyat ismi, Allah' a götüren ilimlerin bilgisi… Manevilik yönü vardır. Onu kendinize zırh kabul ediniz. Madde ile imtizaç sağlayınız. Her faydalı eseri okuyunuz. En faydalısını Kur'an ve Sünnet süzgecinden geçiriniz. Kur'an ve sünnet yaşamayı kaynaklarla destekleyiniz. Tarihi şahsiyetleri, dinin asli kaynaklarının perspektifinde canlandırınız. Hz. Muhammed (SAV) ve Onun ashabına olan sevginizi gün be gün arttırınız. Tercih ettiğiniz bu mesleği sonuna kadar götürmeyi arzu ediniz ve kendi şeref payenizi buradan kazanmaya çalışınız. Camiden, vemaatten uzak durmayınız. Hüzün ve efkârınızı Kur'an okumakla gideriniz"

Gençlere geleceğin güvencesi olarak topluma güven vermeleri gerektiği belirten Müftü Kulaz son olarak, "Müftülüğümüzle diyaloglarınızı sürdürmeyi ihmal etmeyiniz. Birbirinizi sevmeyi, hocalarınıza itaat etmeyi, toplumu aydınlatacak ideale sahip olmalısınız. Hepinize sevgilerimle başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.