“Kutlu Doğum etkinlikleri İslam âlemine iyi fikirler sunmaktadır”

“Kutlu Doğum etkinlikleri İslam âlemine iyi fikirler sunmaktadır”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van’da yoğun katılımla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinde duygu ve düşüncelerini anlatan âlimler, etkinliklerin İslam âlemine iyi fikirler sunduğunu dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü tarafından, yoğun katılımla gerçekleştirilen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan âlimler duygu ve düşünlerini İLKHA ile paylaştı.  

Vahdet ve kardeşlik mesajlarının verildiği Van Kutlu Doğum etikliğine konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ve İttihad'ul-Ulema Üyesi Molla Abdulbari Çelik, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin yegâne sebebi ümmet arasındaki kardeşliğin bozulmasından kaynaklandığını ifade edildi.

“Peygamber Sevdalıları ümmeti bir araya getirmek için yoğun gayret gösteriyor”

Son zamanlarda bölgede yaşanan çatışmalı sürecin yegâne sebebi ümmet arasındaki kardeşliğin bozulmasından kaynaklandığını vurgulayan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Peygamber Sevdalıları Platformu ise parçalanan ümmeti tekrar bir araya getirmek için yoğun gayret gösterdiğini dile getirdi.

Çelik, “Bölgemizde ülkemizde uzun zamandan beri bir çatışma süreci yaşanıyor. Bu çatışma süreci, ülkemizde bizim ciğer parelerimizi yani Müslümanların çocuklarından götürüyor. Dolayısıyla bunun yegâne sebebinin de Müslümanların birlik olmayışından, vahdet olmayışından, birbirilerine kardeşçe yaklaşmayışlarından kaynaklandığına inanıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu uzun zamandan beridir, Kutlu Doğum etkinlikleriyle hem bölge halkına hem de Türkiye halkına; kurtuluşun, özgürlüğün sadece İslam, Kur’an ve sünnetle olacağını ispatlamak için yoğun bir gayret içerisindedir. Daha önce haftalarla kutlanan etkinlikler, Peygamber Sevdalılarının gayretiyle 2 aya aşkın sürede hem ülkemizde, hem de yurtdışında düzenlenmektedir.” dedi.

"İnsanlar ne zaman Kur’an ve sünnete sarılırsa o zaman huzur, barış ve sevgi hakim olacak." diyen Çelik, “Bizler inanıyoruz ki eğer halkımız, bölgemiz ve ülkemiz ne zaman birbirine kardeşçe yaklaşırlarsa, Allah’ın verdiği nimetleri kardeşçe paylaşırlarsa, Kur’an ve sünnete sarılırlarsa bizler o zaman bu çatışmaların biteceğine, kardeşliğin, barışın, huzurun geleceğine inanıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bütün gayemiz, tüm eziyetimiz, çektiğimiz çile de hep bunun içindir.” diye konuştu.

“Yeryüzünde hiçbir insan O'nun kadar sevilemez”

Yeryüzünde hiçbir insanın Hz Muhammed kadar sevilmediğini söyleyen Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul-Ulema)  Üyesi Molla Abdulbari Çelik ise “Bizler tam bir aydır bu meydanlardayız. Peygamber Sevdalıları çalışmalarıyla, hizmetleriyle güzel işler yapıyor. Hele ki böyle bir zamanda çoğu insan birbirinden uzaklaşmış, insanların kalbi birbirine soğumuş ve çoğu insan da birbirine sırt çevirmişken, Peygamber Sevdalıları Platformu; Allah’ın adıyla, Allah’ın yardımıyla, Peygamber Efendimiz (sav)’in adıyla insanları topluyor. Bu çalışmalar Allah’ın yardımıyla İslam âlemine iyi fikirler sunacaktır inşallah. Peygamberin bugün sevildiği kadar, yeryüzünde hiçbir insan bu kadar sevilemez.  Önümüz bahardır, Yüce Allah İslam baharını, bu peygamber ümmete getirsin inşallah. Ne zaman ki ümmet peygamberin elbisesini giymiş, peygamberin elini tutmuşsa o zaman ümmet yükselmiştir. Ne zaman ki ümmetin eli peygamberin elini bırakmışsa, peygamberin elbisesinden çıkmışsa ve peygamberin sünnetinden çıkmışsa o zaman ümmet aşağılanmıştır, perişan olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Molla Çelik, son olarak kardeşlik vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: “İşte bu zamanda bizler İslam kardeşliğine muhtacız. Ne zamandır bu ümmetin kardeşliğe bu kadar ihtiyacı olmamıştır. Rabbim Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan razı olsun. Bu işi en güzel şekilde organize ediyorlar ve Allah onlara, yaptıkları çalışmalardan dolayı büyük hayır verecek inşallah.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.