“Makamlar millete hizmet etme yerleridir”

“Makamlar millete hizmet etme yerleridir”

Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi olan Gaziantep’e gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, makamların emanet, geçici görevler olduğunu, makamların millete hizmet etme yerleri olduğunu söyledi.

Değişen kabinede Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül, ilk yurt içi ziyaretini memleketi Gaziantep’e gerçekleştirdi. Havalimanında Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan bakan Gül, Valilik ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Gül, valilikte Vali Yerlikaya tarafından karşılandı. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Gül, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Makamların emanet ve geçici görevler olduğunu, makamları millete hizmet etme yerleri olduğunu belirten Gül, “Makamlar hizmet makamlarıdır, alındığı gün emanet edilmek üzere oturulur. İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız.” dedi.

Görev arkadaşlarıyla gece-gündüz demeden Gaziantep’e hizmet etmek için gayret gösterdiklerini belirten Gül, “Hepimizin ortak düşüncesi, kaygısı, sevdası memleket sevdasıdır. Gaziantep’i de öne çıkaran şeylerden biri üretkenliği, çalışkanlığı, üzerinde görmüş olduğu sorunların üstesinden gelme, azmi, kararlığı, birlikteliği, Gaziantep’in gerçekten örnek özelliklerinden birisi. Bu birlik ve beraberlik Gaziantep’te inşallah her zaman kalıcı olacaktır. Bu birlik ve beraberliği hepimiz bir ortak payda, değer olarak koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Gül, “Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanımızın teslimleri, başbakanımızın arzlarıyla birlikte bir hükümet değişikliği, hükümette bazı bakanların değişikliği hakkında tasarruflar oldu. Şahsımız adına da adalet bakanlığı görevi verildi. Ben başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza çok teşekkürlerimi sunuyorum ve bu ümitlerinden dolayı kendilerine saygılarımı sunuyorum. İnşallah milletimize ve hemşerilerimize mahçup olmadan bu görevi layıkıyla yaparız. Bütün hemşerilerimizin duası üzerimizde, bizler bunun bilincindeyiz. Farklı partilerden, farklı görüşlerden çok güzel mesajlar aldım. Beni tebrik eden bütün görüşten herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü tebrik ederek, yeni görevinde başarılar dileyen Yerlikaya, “Bugün gazi şehrimizde çok büyük bir sevinç var. Çarşamba günü Başbakanımız yeni kabineyi Cumhurbaşkanımıza onaylattıktan sonra bizlerle paylaştı. Kabine açıklandığında GAPSHOES fuarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le birlikteydik. Öncelikle Mehmet Şimşek bakanımızın görevine devam etmesine de sevindik. Ama aynı zamanda şehrimize ikinci bakan, Adalet Bakanlığından daha önce Ak Parti Genel Sekreterliğinde görev yapan şehrimiz milletvekili Abdulhamit Gül’e tebliğ edildiğini gördük ve büyük bir onur ve sevinç duyduk. Ben şahsım ve iki milyon hemşehrimiz adına adalet bakanımızı çok tebrik ediyorum. Allah; başarı, muvaffakiyet versin, dua ediyoruz.” diye konuştu.

Valiliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Bakan Gül’ü Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindekiler karşıladı.

Burada da bir açıklama yapan Gül, yeni görevinde milletin teveccühüne layık olmaya çalışacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gaziantepli tüm hemşehrilerimizin reyleriyle, tercihleriyle o da büyük hizmetler yapıyor. Çok da büyük başarılar sergiliyor. Gaziantep’in sorunlarını çözüm noktasında ulaşım, konut ve diğer sorunlarla ilgili gerçekten özverili bir şekilde çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın prensipleriyle ben burada Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. İnşallah bu makamlarda milletimizin teveccühüne bizi bu göreve layık görenlere teveccühlerine layık oluruz, mahçup etmeyiz. Biz de Ankara dışındaki ilk ziyaretimizi, hükümetimizin buradaki temsilcisi olan valimize icap edip, ziyaret ettik.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, şehir olarak mutlu olduklarını ifade ederek, “Gaziantep milletvekili ve partimizin en önemli koltuklarından biri olan Genel Sekreterlik koltuğundan Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül Bey’i belediyemizde ağırlamaktan ziyadesiyle mutluyuz. Hayırlı, uğurlu olsun, şehrimiz adına size ‘hoş geldin’ diyorum.” ifadelerini kullandı.

Özellikle adalet ve ekonomiden sorumlu iki önemli bakanlığın Gaziantep milletvekillerine verilmesini çok önemli olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bugün Adalet Bakanlığındaki koltukla daha güçlendiğimizi görüyorum. Çok önemli bir dönem geçirdik ve en zor, sıkıntılı zamanda birlikte rahmet var, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla bir ve beraber olduk. Birbirimize sarıldık, safları sıklaştırdık. Türkiye bunu gördü. Gaziantep’in birliğini ve beraberliğini gördü. Referandumdaki sonuç da bunu tescil etti. Şu anki makamla duruşumuzun doğru olduğu tescillenmiş oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de güçlü bir Gaziantep için gücümüzü birleştirmeye devam edeceğiz. Hem şehrimiz hem ülkemiz adaletli, hukuklu bir ülke olmada insani duruşu, siyasi duruşu ve devlet adamlığıyla verilen bütün makamların hakkını vereceğine dair güvencimiz tamdır. Bu bakımdan da yeni bir dönem başladı, ülkemiz, şehrimiz adına hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

Ziyaret sonrası Şahin, Bakan Gül’e Ayetel Kürsi’nin yazıldığı bir tablo ile Gaziantep’e has bakırdan yapılmış ibrik hediye etti.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.