Malabadi Tabiat Parkı alanında inceleme

Malabadi Tabiat Parkı alanında inceleme

Batman Valisi Deniz ve beraberindeki heyet, Malabadi Tabiat Parkı alanında incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Batman Şubesi tarafından, Kozluk ilçe sınırları içerisinde bulunan Malabadi Köprüsü civarında yapılacak olan Malabadi Tabiat Parkı alanında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Vali Deniz'e İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman Şube Müdürü Ercan Turan ve DSİ 103. Şube Müdür Vekili Süleyman Tekin eşlik etti.

Alanı gezerek incelemelerde bulunan Deniz, yürütülecek çalışmalar hakkında yetkililerden bildi aldı.

Buranın tabiat parkı olarak düzenlenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, Batman Barajı havzasına hakim göl manzaralı 970 dönüm alan üzerine kurulacak tabiat parkında; kafeler, lokantalar, yürüyüş parkurları, spor merkezi, dinlenme alanları, foto safari, olta balıkçılığı, konaklama alanları, kafeteryalar ve çocuk oyun alanlarının yer alacağını kaydettiler.

Tabiat parkının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların, aileleriyle birlikte gezebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri bir alana kavuşacaklarını aktaran Deniz, alanın, birçok sosyal tesisin yanı sıra biyoçeşitlilik bakımından da zengin bir yer olacağını ifade etti.

İncelemeler sırasında Malabadi Köprüsü'ne gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Deniz, kendileriyle yakından ilgilenerek, fotoğraf çektirdi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.