Mardin`de Bulunan Kemiklerin kime ait olduğu belirlendi

Mardin`de Bulunan Kemiklerin kime ait olduğu belirlendi

Dargeçit`te bir kuyuda bulunan kemiklerin bir kısmının 14 yaşındaki Seyhan Doğan`a ait olduğunu tespit edildi

Mardin`in Dargeçit ilçesi Bağözü köyündeki bir kuyuda bulunarak Adli Tıp Kurumuna gönderilen kemiklerin bir kısmının Seyhan Doğan`a (14) ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi`nden yapılan açıklamada, şubat ayında Bağözü köyündeki bir kuyuda bulunarak Adli Tıp Kurumuna gönderilen kemiklerin incelenmesi sonucu kemiklerden bir kısmının Mehmet Emin Aslan`a ait olduğunun ortaya çıktığını ve buluntuların Aslan ailesine teslim edildiği anımsatıldı.

Talep edilen ek rapor sonucunda bulunan kemiklerin diğer bir kısmının 14 yaşındaki Seyhan Doğan`a ait olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, işlemler bittikten sonra kemiklerin Doğan ailesine tesliminin yapılacağı kaydedildi.

Mardin`de 1993-1996 yılları arasında 52 vatandaşın gözaltında kaybettirildiği öne sürülen açıklamada, Bağözü köyünde kayıp 7 kişiden 3`ünün izine rastlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Kuyuda yanmış halde bulunan bu kemikler, yıllardır aileleri ve bizler tarafından izlerine ulaşmak için çaba gösterdiğimiz, aralarında çocukların da bulunduğu 6 sivil ve 1 devlet görevlisinin nasıl ortadan kaldırıldıklarının hikayesidir. Daha önce Mardin`in Derik ilçesinde işlenen cinayetler ve kaybettirilme vakalarına ilişkin hazırlanan iddianame ile Dargeçit`te bulduğumuz bu kemikler, yargısız infaz ve kaybetirilmenin teyididir. Halen izlerine ulaşamadığımız 4 sivilin izlerinin peşindeyiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.