Mart ayı “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” istatistikleri açıklandı

Mart ayı “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” istatistikleri açıklandı

TÜİK, 2017 yılı mart ayına ait “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” ile ilgili verileri açıkladı.

“Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” ile ilgili 2017 yılının mart ayına ait veriler açıklandı. TÜİK’ in açıkladığı verilerde, ticari süt işletmeleri tarafından mart ayında 794 bin 111 ton inek sütü toplanırken, toplanan inek sütü miktarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,8 azaldığı belirtildi.

Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 138 bin 319 ton olarak gerçekleşirken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 artış gösterdi.        

İnek peyniri üretimi, 57 bin 585 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 artarken koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 270 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,4 arttı.

Yoğurt üretimi 97 bin 740 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azaldı. Ayran üretimi ise 62 bin 697 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 artış gösterdi.

Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5 iken protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

Veride son olarak, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarının mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 azaldığı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,8 azaldığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.