Menfeze döşenen patlayıcıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Menfeze döşenen patlayıcıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Şırnak-Cizre karayolunda menfeze döşenmiş bombaya ilişkin yapılan çalışmalarda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şırnak-Cizre karayolu Toptepe köyü mevkisinde yapılan kontroller sırasında menfeze yerleştirilmiş bir bomba bulunmuş ardından imha edilmişti. Konuyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sabah saatlerinde rutin yol kontrollerini gerçekleştiren İkizce Komando Tabur Komutanlığı ekipleri tarafından Şırnak-Cizre kara yolu Toptepe köyü mevkisinde fark edilen menfeze yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Jandarma, Menfeze yerleştirilen ve daha sonra etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcılar ile ilgili köyde arama ve tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

Yapılan soruşturma ve arama faaliyetlerinde olayla ilgisi olduğu düşünülen bir şüpheli gözaltına alındığı belirtildi.

İkizce Jandarma Komando Taburu'na götürülen şüpheli ile ilgili soruşturmanın devam edildiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde rutin yol kontrolünü gerçekleştiren jandarma tarafından Şırnak-Cizre D-400 karayolunun Toptepe Köyü mevkisinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında dedektör köpekleri eşliğinde PKK'lilerce menfeze yerleştirildiği belirtilen 6 piknik tüpü ile desteklenen el yapımı patlayıcı düzeneğini tespit edilmiş, bomba imha uzmanlarınca yapılan incelemenin ardından patlayıcılar imha edilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.