Molla Beşir Şimşek: İtikaf sünneti ihya edilmeli

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf sünnetinin mutlaka ihya edilmesi gerektiğini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, bu sünnetin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan ayının son 10 gününde yapılmasını tavsiye ederek devam ettiği "itikâf sünneti" ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Peygamberimizin her zaman yaptığı itikâf sünnetinin terk edilmemesi gerektiğini belirten Şimşek, imkânı olan herkesin itikaf ibadetini yerine getirmesi tavsiyesinde bulundu.

"Peygamberimiz Ramazan'ın son 10 günü itikafa girerdi"

Peygamberimizin eşlerinin de itikaf sünnetini devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Peygamber Efendimizin özellikle Ramazan ayında ihya ettiği bir şey aklımıza geliyor. O da itikâf sünnetidir. Hazreti Ayşe validemizden rivayet edilen bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz Ramazan ayının son 10 günü geldiği zaman kendisi itikâfa girer ve şöyle buyururdu; 'Kadir gecesini Ramazan ayının son 10 gününde arayınız.' Hatta Ayşe annemiz Peygamberimizin bu halinin vefatına kadar devam ettiğini söylüyor. Peygamberimizin vefatından sonra eşleri de bu sünnetini sürdürmüşlerdir." dedi.

"Kendimizi bu sünnetten mahrum bırakmayalım"

Peygamberin ümmetinin de itikaf sünnetini ihya etmesi gerektiğini belirten Şimşek, "Müslüman halkımızı bu mübarek günlerde itikâf sünnetini de ihya etmeye davet ediyoruz. Bundan kendimizi mahrum bırakmayalım. Peki, itikâf nedir? İtikâf sözlük manası olarak bir şeyi hapsetmek, tutmak ve yerinde bırakmak manasına geliyor. Şer'i manası ise bir Müslümanın Peygamber Efendimizin yaptığı gibi bir mescitte, belirli bir vakitte, belirli şartlar içerisinde kendisini tutması, kendisini günahlardan muhafaza etmesi ve bütünüyle zamanını ibadete ayırması demektir." diye konuştu.

"Bu sünnete sahip çıkalım"

İtikafa giren kişinin nefsini hapsettiğini, onu günahlardan koruduğunu kaydeden Şimşek, şöyle devam etti:

"İtikaf bütün zamanını imkân ölçüsünde Kur'an okuyarak, namaz kılarak, tövbe ederek, dua ederek geçirmek demektir. Çünkü Ramazan'ın her vakti, her saniyesi çok mübarek bir vakittir. Özellikle Ramazan'ın sonlarına doğru gelirken bütün eksiklerimizi tamamlamak üzere yoğun bir ibadete girmektir. Bu manada yoğunlaşmaktır. Peygamber Efendimizin de yaptığı budur. Biz de halkımızı bu güzel sünnete sahip çıkmaya davet ediyoruz. Özellikle dualarımızda Filistin'i, Gazzeli Müslümanları itikaf ibadeti yaptığımız müddetlerde unutmayalım ve onlar için de dua edelim." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.