Müftüler Çatak'ta buluştu

Müftüler Çatak'ta buluştu

Van il müftülüğü tarafından düzenlenen Haziran ayı müftüler toplantısı Çatak ilçesinde yapıldı.

VAN - İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün yanı sıra ilçe müftülerinin katıldığı toplantıda, yaz Kur'an kurslarında etkin ve verimli bir çalışma ortamının oluşturulabilmesi için alınabilecek önlemlerle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcısı ve Van İl genelinde görev yapan tüm ilçe müftüleri hazır bulundu.

 

Yaz Kur'an Kursları masaya yatırıldı

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündem maddelerinin müzakere edilmesiyle devam etti. İl Müftüsü Arvas, İlçe Müftülüklerinin yaklaşan Yaz Kur'an Kursları ve Ramazan ayı hususunda gerekli tedbir ve önlemleri hassasiyetle ele almalarını ve açılması planlanan Kur'an Kurslarının eksikliklerinin imkanlar dahilinde giderilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Arvas, "Van İl genelinde yürütülen din hizmetleri noktasında çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Özellikle bayanlara yönelik vaaz ve irşad faaliyetleri ve Kur'an kursu hizmetlerinde başarılı çalışmalar gerçekleştiren tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. Yaz Kur'an kurslarında görev alacak tüm din görevlilerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

 

Hacı adaylarına yönelik eğitim programı, camilere müezzin-kayyım kadrolarının verilmesi ve sözleşmeli İmam-Hatiplerin köy ve mezra camilerinde görevlendirilmesi konularının işlendiği toplantı, Müftü Arvas'ın ilçe müftülerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmesiyle son buldu. (Nihat Bozkurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.