Mursi'ye verilen idam cezası Kocaeli'de kınandı

Mursi'ye verilen idam cezası Kocaeli'de kınandı

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezaları Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkül Platformu tarafından yapılan açıklamayla kınandı.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkül Platformu, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarını yaptığı açıklamayla kınadı.

Interteks Kitap Fuarı önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Platform Başkanı Musa Taşçı, Sisi'yi en kısa zamanda bu zalimce kararında vazgeçmeye davet etti.

Taşçı, “Sisi cuntası Mursi, Bedii, Karadavi için idam kararı verdi. Darbecileri lanetliyoruz. Darbecilerin hukuksuzlukta hiçbir sınır tanımadığını gösteren bu zalimane kararlar hakkında sessiz kalmayı zulüm kabul ediyor ve zulmü lanetliyoruz. Sisi zorbalığını protesto ediyor, en kısa zamanda bu zalimce kararından vazgeçmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimi basının idam kararlarını veriş tarzını da eleştiren Taşçı, "Türkiye’de darbeci bazı basın ve gazeteler ‘Mısır’da yüzde 52 oy alan Mursi idama mahkûm oldu’ diye manşet atıp kimi tehdit ediyor?” Sisi ile aynı zihniyeti paylaşıyorlar...

Ey darbeci gazete, savcı ve hakimler! Kendinize gelin, kimi tehdit ediyorsunuz? Dini ve milleti için dün Çanakkale’de nasıl omuz omuza can vermişler ise bugün de canını verecek yüz binlerce vatan evlatları vardır. Hevesiniz kursağınızda kalacaktır." dedi.

Allah’ın izniyle darbelere dur diyecek binlerce Mursi, Seyit Kutup, Hasan Elbennalar olduğunu ifade eden Taşçı, "Firavun tüm bebekleri kesti ama Allah Musa’yı gönderdi. Şimdi ise Mursi’yi gönderdi. Bizde Musalar, Mursiler çoktur.” ifadeleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.  (Enes Çetin - İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.