Muş kışa hazırlanıyor

Muş kışa hazırlanıyor

Yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini belirten Muş İl Özel İdaresi, ilin kışa hazır olduğunu bildirdi.

Muş’ta sıcak havalar yerini soğuk havaya bırakmaya başladı.

Yaklaşan kış mevsimi için hazırlıklarının bitme aşamasına geldiğini söyleyen Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, kışa hazır olduklarını ifade etti.

Toplam 80 personel ve yaklaşık 50 iş makinesiyle kışa hazırlık yaptıklarını söyleyen Yentür, vatandaşlara hak ettikleri hizmeti zamanında sunacaklarını belirtti.

İl Özel İdaresi olarak 2017 yılında planladıkları asfalt işlemlerini bu hafta içerisinde tamamlayacaklarını belirten Yentür, “İl Özel İdaresi olarak 2017 yılında planladığımız asfalt işlemlerini bu hafta inşallah tamamlayacağız. Asfaltta hedeflediğimiz 400 kilometrelik bir hedefimiz vardı. Onu bu hafta içerisinde tamamlayacağız. Yine sıcak asfalt ile ilgili çalışmalarımız oldu. Bir taraftan ekiplerimiz şu an stabilize çalışmaları yapmaktadırlar. Eğer iklimde bir değişiklik olmazsa stabilize çalışmalarını da inşallah kasım ayının 15’ine kadar devam ettireceğiz. Bu 2017 yılı içerisinde yollara yaklaşık 36 milyon bir para harcadık. Bu saatten sonra bizim yapmamız gereken başka bir husus daha vardır. Mevsim kışa dönüyor. Karla mücadele için çalışmalar yapmak zorundayız. Ekiplerimizi hazır hale getiriyoruz.” dedi.

Bir taraftan boşalan araçları kışa hazırladıklarını ve hizmet satın alma yoluyla karla mücadele için yapmaları gereken çalışmaları yaptıklarını kaydeden Yentür, “Bir taraftan boşalan araçlarımızı kışa hazırlıyoruz. Hizmet satın alma yoluyla karla mücadele için yapmamız gereken çalışmaları yapıyoruz. 2 bin 750 kilometre yol ağımızda köy işleri ile beraber bütün yollarımızda karla mücadelede ederek vatandaşlara sıkıntı yaşatmayacağız. En üst tedbirleri alacağız. Bölgemizde taşımalı eğitim süreci devam etmektedir. Çocuklarımızın zamanında derslerine yetişmesi için geceden yollarımızı açacağız. Sabah da çocuklarımız gelip kendi okullarında, dersliklerinde ders başı yapabilecekler. Bunu yaparken kışın karla mücadelede 80 personel, 35 ile 50 arasında iş makinesi ile karla mücadele yapacağız. Vatandaşa hizmeti en iyi şekilde zamanında götürmek için en üs tedbirler alacağız.” şeklinde konuştu.

Köy yollarını yenilediklerini dile getiren Yentür, son olarak şöyle konuştu: “Daha önce ham olan köy yoluna biz stabilizer koyunca vatandaş bir miktar memnun oluyordu. Şu anda biz saati kaplama da dâhil vatandaşımızı memnun edemiyoruz. Diyorlar ki sıcak asfalt olsun. Bu da gelişmenin bir göstergesidir. Allah’a şükürler olsun. İlimizde 2 Bin 750 kilometre olan yollarımızın yüzde sekseni asfalttır. Niteliği, kalitesi, yol platformu düzgün olan yollardır. Eski yollarımızı çıkarıyoruz, yenidendin onarıyoruz. Sathi kaplama ile yeniden yapıyoruz. Bunlarla beraber 2016’dan beri başlatmış olduğumuz sıcak asfalt çalışmaları da devam ediyor. 96 köyümüzde bu yıl ilk defa sıcak asfalt yaptık. Vatandaşlarımızın beklentisi bu yöndedir. Evet, sıcak asfalt olsun vatandaşların yolculukları daha rahat olsun. Biz bunu yaparken de özellikle daha önceki dar olan köy yollarını 8 metreye çıkararak yol platformunu daha güzel hale getirerek teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. İnşallah 2018 yılında Muş'ta köy içi parke ve sıcak asfalta bu sene yaptığımızın 2 veya 3 katı daha fazla bir hizmet yapacağımızı öngörüyoruz.” (Ayetullah Tarhan - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.