Muş'ta hırsızlıktan yakalanan 7 şüpheli tutuklandı

Muş'ta hırsızlıktan yakalanan 7 şüpheli tutuklandı

Muş'ta hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 1 Aralık 2017 günü Yeşilyurt Mahallesi'nde bir ikamette meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan araştırmalarda, ikamete girdikleri tespit edilen 4 kişi ile 8 Aralık 2017 günü Minare Mahallesi'ndeki bir iş yerinin camını kırarak para, çok sayıda tesbih, çakmak ve çakmak taşı çaldıkları tespit edilen 3 kişi yakalanmıştır. Yapılan aramalar neticesinde; çalınan para, tesbih, çakmak taşı ve çakmaklar ele geçirilerek sahiplerine iade edilmiş ve toplam 7 şahıs sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır." denildi.

Uyuşturucu operasyonları

Ayrıca, uyuşturucuyla mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda, "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüphelinin yakalanarak, çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklandığı ifade edildi.

2 kişinin üzerinden bir gram metamfetamin, bir başka kişinin üzerinden de 18 gram toz esrarın ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şahıslar hakkında 'kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kabul etmek veya satın almak' suçlarından işlem yapılmıştır. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüste bulunan bir şahsın üzerinden bir gram metamfetamin maddesi ile 4 gram ağırlığında toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında 'kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kabul etmek veya satın almak' suçundan işlem yapılmıştır. Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda ise 2 kişinin uyuşturucu madde kullandığı tespit edilmiş ve yapılan kontrollerde 13,89 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakılmıştır."

PKK operasyonunda yakalanan bir şüpheli serbest bırakıldı

Öte yandan, 2015 yılında çıkan çatışmada öldürülen K. E. (Ekin Van kod ad) isimli PKK'linin üzerinden ele geçirilen dokümanlarda ismi bulunan bir kişinin yakalandığı belirtildi. Şüphelinin, çıkarıldığı adli merciler tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.