Nizami'nin idam edilmesi Gaziantep’te kınandı video foto

Nizami'nin idam edilmesi Gaziantep’te kınandı video foto

Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti tarafından idam edilmesi Gaziantep'te düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi, Bangladeş'te Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin, laik Hasina hükümeti tarafından idam edilmesini yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Bangladeş’teki idamların son bulması çağrısında bulunulan basın açıklamasında, Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami'ye yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikalarının Bangladeş’e barış getirmeyeceği vurgulandı. Cuma namazında Ulu Cami’de bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Cuma namazının ardından ilk olarak Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınana gıyabi cenaze namazının ardından, AGD Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, yaptığı basın açıklamasında, Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardından ırkçı emperyalizmin olduğuna dikkat çekti.

Fidan, “Irkçı emperyalizm, bölgeyi nerdeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir.”dedi.

İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzerinin Bangladeş’te de yaşandığına işaret eden Fidan, laik Hasina hükümetinin daha öncede Cemaat-i İslami liderlerini idam ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle verilen bu idam kararı mahkemece onanarak haksız yere idam edilmiştir. Mahkeme tarafından suçlu bulunan, idam cezasına mahkûm edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi'nden Abdülkelam Azad,  daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu ve maalesef mahkemenin 90 yıl hapse mahkûm ettiği Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü. Hasina hükümetinin kurduğu mahkeme, parti liderliğini üstlenen Rahman Nizami'yi, sonrasında partinin Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Mir Kasım Ali'yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idam cezasına mahkum etmişti. Ayrıca cezası, Yüksek Mahkeme tarafından onanan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman, 11 Nisan 2015'te idam edilmişti.”

Bangladeş'te Cemaati İslami Partisinin Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesinin de hukuk dışı bir karar olduğunun altını çizen Fidan, “Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisindeki yönetici ve üyelerine yeniden idam cezaları verilmemesi, verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş’e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

Fidan, “Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm İslam Coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir.”şeklinde konuştu.

İslam Coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkelerinin mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini belirten Fidan, Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısıyla Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO’nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.”diye konuştu.

Fidan açıklamasının sonunda, idam edilerek şehit edilen Motiur Rahman Nizami’ye Allah’tan rahmet dileyerek, şehadetinin olmasını temenni etti.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.