Öğretmenlik ebedi cehennemden can kurtarma mesleğidir

Öğretmenlik ebedi cehennemden can kurtarma mesleğidir

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Emekli Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, öğretmenliğin ebedi cehennemden can kurtarma mesleği olduğunu söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) "Öğretmenlik Mesleğinin Anlamı" temasıyla bir konferans gerçekleştirildi.

MŞÜ Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, öğrencilere öğretmenlik mesleğinin inceliklerini anlatarak öğretmenliğin ebedi cehennemden can kurtarma mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin en kutsal meslek olduğuna değinen Çelikkaya, "Müslüman olarak dini açıdan konuya yaklaştığımız zaman öğretmenlik mesleği öyle kutsal bir meslek ki bundan daha üstün bir meslek düşünmek mümkün değildir. Ben bu inançtayım ve bunu da aktarmaya çalışıyorum. Çünkü dinimize göre öğretmenlik dünyadaki yangından mal kurtarma mesleği değil, ebedi cehennemden can kurtarma mesleğidir. Dini açıdan konuya yaklaşırsak cehennemden can kurtarmak mesleği, sosyal olarak olaya yaklaştığımızda insanları ve toplumu cehaletten kurtarma mesleğidir. Cehaletten kurtarıp medenileştirmesi mesleğidir. Ben bundan daha yüksek bir meslek düşünemiyorum. Siz düşünüyorsanız bilmem. Bundan daha yüksek bir meslek yok." ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin ana meslek olduğunu belirten Çelikkaya, "Yani bir ağaca benzetirsek öğretmenliği, öğretmenlik ağacın kök ve gövdesidir. Diğer meslekler onun dalları, yaprakları ve çiçekleridir. Öğretmen olmadan ne doktor ne de mühendis olur. Olaya böyle bakmamız gerekir. Olaya böyle yaklaştığınız zaman hiç kimseden teşekkürname takdirname bekleme ihtiyacı duymazsınız. Niyetimiz ve kalbimiz temiz olsun. Allah rızası için hizmet yaptığınıza inanıyorsanız hiç kimseden teşekkür ve takdirname beklemeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

Konferansa MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler karıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.