Öksüz kardeşler yardım eli bekliyor foto

Öksüz kardeşler yardım eli bekliyor foto

Batman’ın Kozluk ilçesinde ikamet eden ve annelerini kaybetmelerinin ardından babalarının da kendilerini terk etmesiyle ortada kalan 7 kardeş, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

6 yıl önce annelerini kaybeden, yaşları 7 ila 15 arasında değişen 7 kardeş, babalarının da evi terk etmesiyle ortada kaldı. Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Uzunyazı Köyü Uğurlu Mezrasında ikamet eden Gökalp ailesinin tek geçim kaynağı ise onların yanında yaşayan babaannelerinin dulluk maaşı.

Ekonomik anlamda oldukça zor günler geçiren 7 kardeşe, 15 yaşındaki evin en büyük kızı hem annelik, hem de babalık yapıyor. 

Komşular ve hayırseverlerin yaptığı yardımların yanı sıra babaannelerinin dulluk maaşı ile geçinmeye çalışan 7 kardeş, hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. 

Tamamı okul çağında olan Gökalp ailesinde, anne 6 yıl önce vefat ederken, babaları da üç yıl önce ikinci bir evlilik yaparak çocuklarını terk ettiği iddia edildi.

Çoğu kez temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını dile getiren öksüz kardeşler, yetkililerden ve hayırseverden yardım bekliyor.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.