Ölümcül hastalığa yakalanan çocuk Batman'da hayata tutundu

Ölümcül hastalığa yakalanan çocuk Batman'da hayata tutundu

Hızla ilerleyen ve ölümcül Memingokokal Menenjit ve Meningokoksemi hastalığına yakalanan 8 yaşındaki çocuk, Batman'da gördüğü tedavi sonrası yaşama tutundu.

BATMAN - Mardin’in Midyat ilçesinden Batman’ın özel bir hastanesine getirilen ve ölümcül hastalık olan Menenjit hastalığına yakalanan 8 yaşındaki çocuk, burada gördüğü tedavi sonrası hayata tutundu.

 

Konu ile ilgili bilgi veren hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Şirin Aslankılıç, ölümcül hastalık olan Menenjit hastalığına yakalanan 8 yaşındaki M.Ali Altun isimli çocuğun Midyat Devlet Hastanesinden Batman’a geldiğini burada iki gün boyunca yoğun bakım ve toplamda 8 gün boyunca yaptıkları tedavinin ardından yaşama tutunduğunu söyledi.

 

Uz. Dr. Şirin Aslankılıç, 8 gün önce 8 yaşındaki M.Ali Altun isimli çocuğun ölümcül hastalık olan Menenjit hastalığından dolayı kendilerine geldiğinde yüksek ateş, bulantı, kusma, baş ağrısı ve vücut altında kanamasının olduğunu ifade etti.
Burada çocuğun 8 gün boyunca yaptıkları tedavinin ardından ölümcül bir hastalık olan Menenjit hastalığından kurtulduğunu vurgulayan Aslankılıç, bunun çok sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi.

 

Hızla ilerleyen ve ölümcül olan Memingokokal Menenjit ve Meningokoksemi’nin tanı ve tedavi için çok az zaman bıraktığını söyleyen Aslankılıç, hastalığın hızla yayıldığını ve geç semptomların (belirtiler) ölüme yol açabileceğini belirtti.

 

Hastalığın erken belirtilerinin; ateş, bulantı ve kusma, huzursuzluk, iştah kaybı, ya da beslenme güçlüğü, baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklık olduğuna dikkat çeken Aslankılıç, geç belirtilerinin ise; baygınlık, inme, akıl karışıklığı veya bilinç kaybı olduğunu kaydetti.

 

Hastalığın geç belirtilerinin ölüme yol açabileceğinin altını çizen Aslankılıç, “Bu hastalığın ölüm oranı yüzde 28’e kadar var. Hayatta kalan çocuklar yüzde 10-20 arası işitme kaybı, felç, zeka geriliği, nöbet bozuklukları ve uzuv kaybı gibi sakatlıklara maruz kalır.” dedi.

 

Oğlunun ölümcül hastalıktan kurtulmasına çok sevindiklerini söyleyen baba Ramazan Altun ise, “Şuanda çocuğumun durumu Allah’a şükür çok iyidir. Çocuğumu yeni buraya getirdiğimde korkulacak durumdaydı. Midyat Devlet Hastanesinden buraya geldik. Çocuğumun ölümcül bir hastalığa yakalandığını söylediler. Burada yapılan tedavinin ardından çocuğum iyileşti. Önce Allah daha sonra doktorumuz sayesinde çocuğum iyileşti.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.